Beşiktaş Lyanco’ya kavuştu

Beşiktaş Lyanco’ya kavuştu

Savunma hattına takviye yapmak için yoğun çaba harcayan Beşiktaş, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton’da forma giyen Lyanco transferinde mutlu sona ulaştı. Siyah-Beyazlı ekip, daha önce İstanbul’a getirdiği Lyanco’yu renklerine bağladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton’da forma giyen Lyanco, Beşiktaş ile görüşmelerini sürdürmek için İstanbul’a gelmişti. Lyanco, yapılan son görüşmelerin ardından Beşiktaş ile anlaştı. Lyanco, İstanbul’da önce sağlık kontrolünden geçti ve ardından 3+1 senelik sözleşmeyi imzaladı.

İstanbul Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Lyanco “Burada olduğum için mutluyum. Yeni başlangıç için heyecanlıyım. Ben de Beşiktaş taraftarları gibi çılgınım. Bu kulüp için elimden gelen hey şeyi yapacağım” dedi.

Siyah-Beyazlıların renklerine katmak için uzun süredir uğraştığı stoper Lyanco, savunmadaki görev odaklı oyunu ile dikkat çekiyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in çok istediği başarılı defans oyuncusu, profesyonel kulüp kariyerinde 138 resmi maça çıkarken, spor otoritelerinden tam not almayı başardı. En çok Torino ve Southampton formalarını giyen Brezilyalı stoper, bu dönemde hem İtalyan hem de İngiliz otoritelerden tam not almayı başardı. Lyanco’nun takıma dahil olmasının ardından ise savunma hattında bir ayrılık yaşanacak.

Siyah-Beyazlı ekipten ayrılmak için gün sayan Romain Saiss, yaklaşık 3 milyon euro karşılığında Katar kulübü Al Sadd’a transfer olacak. Beşiktaş’ın geçen sezon İngiliz ekibi Wolwes’ten bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 33 yaşındaki Faslı stoper, çıktığı 26 maçta 1 gol attı, 2 asist yaptı. Başarılı futbolcunun değeri Transfermarkt’a göre 5 milyon euro olarak gösteriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN