Beşiktaş'tan tarihi transfer hamlesi! 32 yıl sonra ilk: Kartal Liverpool'un yıldızına kancayı taktı!

Beşiktaş'tan tarihi transfer hamlesi! 32 yıl sonra ilk: Kartal Liverpool'un yıldızına kancayı taktı!

Yeni sezonun ilk resmi maçına Arnavutluk ekibi Tirana karşısında çıkacak Beşiktaş, transferde 32 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Kartal, İngiliz devi Liverpool'dan ayrılan yıldız isme kancayı dikti.

Perşembe akşamı UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu'nda Arnavutluk ekibi Tirana ile karşılaşacak Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor. Kartal, transferde 32 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Siyah-beyazlı ekip İngiliz devi Liverpool ile yollarını ayıran yıldız isme kancayı taktı.

Şenol Güneş'in takıma geçmesiyle birlikte özellikle derbi maçlarında aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş, transferde yılın bombasını patlatmak için düğmeye bastı.

Dusan Tadic'i Fenerbahçe'ye Halil Dervişoğlu'nu ise Galatasaray'a kaptıran siyah-beyazlı ekip kadrosuna bugüne dek Emrecan Bulut, Jean Onana ve Daniel Amartey'i kattı. Kartal'da geciken transferler siyah-beyazlı taraftarların tepkisine neden olurken Beşiktaş yönetiminin gizli bir transfer için çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Gazeteci Sercan Dikme'nin haberine göre; Beşiktaş, İngiliz devi Liverpool’la sözleşmesi sona eren tecrübeli savunma oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain’e 3 senelik sözleşme teklif etti. Pazarlık süreci devam ediyor.

Would Alex Oxlade-Chamberlain celebrate a goal vs Liverpool? Midfielder talks present & future ahead of hitting free agency | Goal.com Cameroon

Geçen yıl İngiliz ekibinde 13 maçta görev alan 29 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu takımına 1 gollük katkı sundu.

Liverpool forması altında 146 maçta görev alan yıldız futbolcu söz konusu karşılaşmalarda 18 gol 15 asist kaydetti.

32 YIL SONRA TARİHE GEÇECEK

İngiliz yıldız, Beşiktaş yönetiminin kendisine yaptığı teklifi kabul etmesi halinde 32 yıl sonra bonservisiyle Beşiktaş'a transfer olan ilk İngiliz futbolcu olarak tarihe geçecek.

Son olarak 1989 yılında İngiliz orta saha oyuncusu Alan Walsh bonservisiyle Beşiktaş'a transfer olmuş ve 1991 yılında da takımdan ayrılmıştı. Kartal, Chamberlain ile sözleşme imzalaması halinde Alan Walsh'ın takımdan ayrıldığı tarih olan 1991'den bu yana ilk kez bir İngiliz futbolcuyu bonservisiyle kadrosuna katmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN