Bjelica köklü değişimi başlattı

Bjelica köklü değişimi başlattı

Bu sezon aldığı sonuçlarla beklentilerin altında kalan Trabzonspor’da yönetim ve teknik heyet değişimi kadro revizyonu ile devam edecek. Bordo-Mavili ekibin yeni teknik patronu Nenad Bjelica, sezonun sonunu beklemeden değişim için düğmeye bastı.

Sezona geçen sezonun şampiyonu olarak başlayan Trabzonspor’da bu sezon beklenen başarılar gelmedi. Sezona iddialı bir kadroyla girmek isteyen Bordo-Mavililer tüm kulvarlardan saf dışı kalırken yönetim ve teknik heyet kadrosunda da değişimler yaşandı.

Sezona, Spor Toto Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası hedefleriyle başlayan Trabzonspor, üç kulvarda sportif beklentileri karşılayamayınca, ilk olarak yönetim ardından teknik heyet değişikliğine gitmişti. Ahmet Ağaoğlu’nun istifasının ardından Abdullah Avcı da görevinden ayrılarak değişimin önünü açtı.

Geçtiğimiz sezon sürdürülebilir ekonomik yapıyla beraber başarıyı yakalayan Fırtına, bu sezon mali disiplinden ayrılmasına rağmen arzu edilen başarıları yakalayamadı. 1 Milyon 500 Bin Euro olarak belirlenen tavan ücretin bozulması, yeni transferlere verilen imza ve imaj ücretleri yanında çeşitli bonuslar takım içerisindeki dengeleri bozmasıyla oyuncu grubunun da balans ayarları bozuldu. Takımın başına yeni geçen Hırvat teknik adam Nenad Bjelica kariyerindeki en pahalı takımın başına geçti.

119 Milyon Euro piyasa değeri bulunan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından en değerli üçüncü takım konumunda olmasına rağmen sportif başarısı takım bütçesiyle örtüşmedi. Takım bütçesini 43 Milyon Euro’lardan aşağıya doğru çekmek için çalışmalarını sürdüren yönetim 20-25 milyon Euro arasında maaş bütçesini tutmayı hedefliyor.

Kademeli olarak sezon bitmeden bu planını hayata geçiren Karadeniz ekibi, Vitor Hugo, Peres ve Naci Ünüvar ile devam eden sürece sezon sonuna kadar yeni isimleri de dahil edecek. Kiralık oyuncuların sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Bjelica sezon başında takıma katılan ve performansını artıramayan oyuncuları da gözüne kestirdi. Hırvat teknik adam, sezon boyunca performanslarının üzerine koyamayan Bartra, Bardhi, Gomez, Larsen ve Umut Bozok gibi isimlerin de transferine izin verecek.

Söz konusu oyuncular farklı takımlara transfer olması veya ayrılması halinde 20 Milyon Euro gibi önemli bir bütçe alanı açılacak ve Bjelica’da dengeli yarışmacı takım kuracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN