Bjelica’nın planı geçiş hücumu

Bjelica’nın planı geçiş hücumu

Süper Lig’de perşembe günü Fenerbahçe deplasmanına çıkacak Trabzonspor’da teknik heyet, taraftarının yüzünü güldürmek istiyor. Kritik müsabaka öncesinde ezeli rakibini analiz eden Nenad Bjelica, Sarı-Lacivertlileri geçiş hücumu ile vurarak 3 puana uzanmayı hedefliyor.

Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor, bu sezon beklentilerin uzağında kalarak baştan aşağı değişime gitmişti. Bordo-Mavili ekibin yeni teknik direktörü Nenad Bjelica, bir yandan gelecek sezonun tohumlarını atarken bir yandan da takımına ivme kazandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda gözüne Fenerbahçe maçını kestiren Hırvat teknik adam, taraftarının yüzünü güldürmek adına oyuncularını ezeli rakibi ile oynayacağı karşılaşmaya hazırlıyor.

Trabzonspor’daki yeni görevinde şimdiye kadar 3 lig maçında 1 galibiyet, 2 mağlubiyet kaydeden teknik direktör Nenad Bjelica, Süper Lig’deki ilk büyük sınavına hazırlanıyor. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye konuk olacak Fırtına’da galibiyet ilk hedef olarak belirlendi. Ankaragücü maçını kazanıp siftah yapan Trabzonspor’ın çalıştırıcısı Nenad Bjelica, ilk büyük karşılaşmasına Kadıköy’de çıkacakken galibiyetle taraftarın yüzünü biraz olsun güldürmek istiyor. Kötü geçen sezonda Fenerbahçe derbisini bir final gibi gören Trabzonspor, sezon sonuna güzel bir kapanış yapmak için sıkı çalışıyor.

Yoğun tempoda hazırlıklarını sürdüren ve bazı günler çift idman yapan Trabzonspor’da, Fenerbahçe’nin zayıf noktaları üzerine odaklanılıyor. Bjelica özellikle video analizlerle Sarı-Lacivertli takımı, oyuncularına ezberletiyor. Ezeli rakibinin eksi ve artılarını oyuncularına anlatan deneyimli çalıştırıcı, taktik kurgusunu da bu duruma göre hazırlıyor. Taktik çalışmalarda da tamamen rakibe göre hazırlıklar yapılıyor. Savunmada basit hata istemeyen ve bazen geçişle, bazen de direkt hücumlarla kaleye gitmeyi planlayan Bjelica, ön alan baskısına ayrıca önem veriyor.

Sakatlığını atlatan isimlerin dönüşüyle takım içi rekabet artan Trabzonspor’da Umut Bozok ile Maxi Gomez arasında forma yarışı var. Visca, Markovic ve Trezegeuet üçlüsünün de rekabete girmesi teknik heyetin elini oldukça güçlendiriyor. Deneyimli teknik adam, tek forvetli sistem üzerinde dururken kanat oyuncularının
formu mücadelede kilit rol oynayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN