Rıza Çalımbay: “Böyle bir oyun beklemiyordum”

Rıza Çalımbay: “Böyle bir oyun beklemiyordum”

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşısında beklemedikleri bir oyunla mağlubiyet yaşadıklarını söyleyerek, “Takımla bir hazırlık kampı geçirsem daha iyi olurdu. Belki de bu takımın yarısı olmazdı” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe’ye 2-1 kaybetti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu.

riza1.jpg

“HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET OLDU”

Çok üzgün olduklarını dile getirerek sözlerine başlayan Çalımbay, “Hele benim en çok üzüldüğüm, taraftara üzüldüm. Mükemmel bir taraftar kitlesi vardı. Herkes çok şey bekliyordu oyunculardan. Ben de bekliyordum çok daha iyi oynayacaklarını ama beklentilerimizin çok altında oynadılar. Kapasitelerinin çok altındaydılar biz de kenardan değişiklikleri yapamaya çalıştık. İlk yarının sonlarına doğru hem Gedson hem de Umut Meraş’ın sakatlanması kötü oldu. Zaten elimizde onların yerini dolduracak oyuncu da yoktu. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu ben böyle bir oyun beklemiyordum arkadaşlardan” ifadelerini kullandı.

riza2.jpg

“DAHA İYİ OYUNCULAR ALINABİLİRDİ”

Sezon başında mevut kadrodan daha iyi bir kadronun kurulması gerektiğini savunan Rıza Çalımbay, “Daha iyi oyuncular alınabilirdi. Güzel bir kadro yapılabilirdi. Sezon başında olsam daha iyi bir kadro yapılabilirdi. Yapacağımız takım da yüzde yüz yukarı gidecek bir takım olurdu. Burası Beşiktaş Kulübü, burada her türlü oyucuyu alma şansınız oluyor. Ekibimizle çok iyi değerlendirerek daha iyi oyuncular alınabilirdi” diye konuştu.

riza3.jpg

“ELİMİZDE OFANS OLARAK HAMLE OYUNCUSU YOK”

Aboubakar’ı 11’de sahaya sürmemesine de açıklık getiren Çalımbay, “Geçen Ankaragücü maçımızda hiç istemediğim bir sistemde oynadık. Sağa Cenk, solda Aboubakar, ortada Muleka. Mecburen sol açığımız, sıkıntımız olduğu zaman Muleka’yı kanatta kullanıyoruz. O zaman hamle oyuncumuz kalmıyor. Bugün baktığınızda doğru düzgün ofans olarak hamle yapacağımız oyuncu yok. Ankaragücü maçında Cenk’i hamle oyuncusu olarak tuttum. Burada da Aboubakar ile konuştum. ‘Cenk’i direkt başlatacağım, seni de hamle oyuncusu olarak oynatacağım’ dedim. Elimizde ofans oyuncusu yok” dedi.

riza4.jpg

“YÖNETİM BENDEN RAPOR İSTİYOR”

Hasan Arat başkanlığındaki yeni yönetime takımın durumuyla ilgili bir rapor sunacağını belirten Çalımbay, “Beşiktaş’ın hedefi ne olursa olsun bitmez. Türkiye Kupası olur, ligde birinci, ikincilik olur. Yönetim benden rapor istiyor. Yönetim de bu maçı seyretti. Mutlaka belli bir tedbir alınacak. Eksikler alınacak, yapmamız gerekenler yapılacak. Sonra çok daha iyi yere gelinecek” cümlelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN