En güzel fotoğraf çekimleri için kamerası iyi olan telefonlar

En güzel fotoğraf çekimleri için kamerası iyi olan telefonlar

Yeni telefon arayışında olan insanlar en çok iyi bir kameraya sahip olma özelliğini araştırıyor. Peki güzel fotoğraflar çekebilmek için telefon kamerasının hangi özelliklerine bakmak gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

İyi fotoğraf çeken bir telefona sahip olmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden konu ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki bir telefonda iyi kamera özellikleri nasıl anlaşılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İYİ TELEFON KAMERASI ÖZELLİKLERİ

İnsanlar telefon kamerası özelliklerini araştırırken ilk olarak megapiksel boyutuna bakıyor. Ancak megapiksel ne kadar büyükse fotoğraf kalitesinin o kadar iyi olacağı algısı yanlış bir düşünce olarak biliniyor. Megapikselin yüksek olması yalnızca çekilecek olan fotoğrafın boyutunun büyük olacağını göstermektedir. Fotoğraf içinde bulunan piksel sayıları milyona bölünerek telefonun megapiksel oranı bulunur. Yani pikseller kalitesiz olduğu sürece çekilen fotoğraflar da kalitesiz ortaya çıkacaktır. Megapiksel değerinin ilk olarak büyük boy baskı yapılacağı zaman önemli olduğu biliniyor. Fotoğraf kalitesini etkileyen durum ise piksel sayısı değil piksel büyüklüğü olarak bilinmelidir. Bir diğer özellik ise telefonlarda son zamanlarda olan çoklu kamera özelliği. Çoklu kamera özelliğinin olması yakınlaştırma özelliğinin, geniş açının, siyah beyaz özelliğinin ve alan derinliğinin tek kamerada toplanabilmesinin zorluğu açısından epey kolaylık sağlıyor. Bu özellikler çoklu kamera sayesinde kameralara dağıtılabiliyor. Bu sebeple çoklu kamera kullanımı avantaj sağlıyor. Cep telefonları çıkaran üreticiler de telefonlarda en iyi kamera olması için uğraşıyor.

İYİ KAMERA İÇİN GEREKLİ ÖZELLİKLER

Kullandığı cep telefonunda iyi bir kamera özelliği arayan insanların araştırması gereken bir diğer konu da OIS yani Optical Image Stabilization olarak biliniyor. Bu özellik fotoğraf çekerken ortaya çıkan bulanıklaşmaları engellemektedir. Fotoğraf çekilirken el titremesi ya da telefonun hareket etmesi sebebiyle fotoğraflar bulanık çıkabilmektedir. OIS sisteminin olduğu cep telefonlarında çekilen fotoğrafların ise bulanıklaşması engellenmektedir. Bu özelliğe sahip telefonlarda tripod kullanmaya da gerek kalmamaktadır. Aynı zamanda bu özelliğin olması az ışığın olduğu yerlerde fotoğraf çekimi yaparken de aydınlık bir fotoğraf çekilmesini sağlamaktadır. Bir cep telefonunun en önemli özelliklerinden biri de odaklanma hızıdır. Kameranın kısa sürede odaklama yapması güzel fotoğrafların çekilmesine yardımcı olmaktadır. Yeni çıkan cep telefonlarında bu özellik için değişik teknoloji kullanımı vardır. En iyi kameraya sahip bir telefon arıyorsanız bu telefonlarda kameranın odaklama hızı 1 saniye altında olarak üretilmektedir.

En İyi Cep Telefonu Kamerası Özellikleri

DİYAFRAM GENİŞLİĞİ VE ÇEKİM MODLARI DA ÇOK ÖNEMLİ

Profesyonel olarak fotoğrafçılık yapan insanların bildiği diyafram terimi önemli bir özelliktir. Diyafram geçişine izin verilen ya da çift diyaframlı olan telefonlar piyasada vardır. Eskiden profesyonel kameralarda yer alan diyafram özelliği artık yeni cep telefonlarına da eklenmiş durumda. Diyafram genişliği kamera lensindeki sensöre ne kadar ışık geçeceği ile ilgili bir durum olarak bilinmektedir.

Çekim modları da iyi fotoğraflar çekilebilmesi için epey önemli bir özelliktir. Yeni cep telefonlarında yavaş çekim, portre, seri çekim, hareketli çekim gibi birçok çekim modu eklenmiş durumdadır.

4K ULTRA HD VE HDR ÖZELLİKLERİ

Cep telefonlarında yer alan 4K Ultra HD özelliği de ortaya çıkan fotoğraf ve videoların kaliteli ve güzel olmasını sağlayan özelliklerden biridir. Çünkü cep telefonu kamerasında 4K özelliğinin olması çekilen fotoğraf ve videolarda daha net görüntü elde edilebilmesini sağlamaktadır. 4K özelliğinin yanında kameranın saniyede kaç kez çekim yapabildiği de önemli bir özellik olarak bilinmektedir. Bir diğer önemli özellik HDR yani High Dynamic Range özelliğidir. Bu özellik çekilen fotoğrafların daha parlak ya da karanlık hale gelmesini sağlayan bir özelliktir. Yani bu özellik sayesinde çekilen görüntüler düzenlenir ve daha doğal hale gelir.

EN İYİ KAMERA HANGİ TELEFONLARDA VAR

İnsanlar özellik araştırmalarının yanında en iyi kameranın hangi cep telefonlarında olduğunu da merakla araştırıyor. En iyi kameraya sahip telefonlar şu şekilde sıralanabilir; Xiaomi Mi 11 Ultra, Oppo Find X2 Pro, Huawei Mate 40 Pro Plus, Xiaomi Mi 10 Pro, Huawei Mate 40 Pro, iPhone 12 Pro, Huawei P40 Pro, Vivo X50 Pro Plus ve iPhone 12 Pro Max. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN