Whatsapp hesabı tamamen nasıl silinir?

Whatsapp hesabı tamamen nasıl silinir?

Whatsapp hesabı silme işlemi nasıl yapılır, merak konusu oldu. Whatsapp'ın Gizlilik Sözleşmesi'nde yaptığı değişikliğin ardından kullanıcılar birer birer hesaplarını kapatarak diğer mesajlaşma uygulamalarını kullanmaya başladı. İşte, adım adım Whatsapp hesabını silmek...

Whatsapp, Gizlilik Sözleşmesi'nde yapacağı değişikliği mayıs ayına ertelese de kullanıcıların tepkisi sürüyor. Whatsapp kullanıcılarının kişisel verilerini kardeş firma Facebook ile paylaşılmasını öngören değişiklik, kullanıcıların yerli mesajlaşma uygulamaları ve diğer mesajlaşma uygulamalarına geçmelerine neden oldu. Yeni sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar ise Whatsapp'ı kullanamayacak.

WHATSAPP HESABI TAMAMEN SİLME NASIL YAPILIR?

Android telefonlarda Whatsapp hesabını silme işlemi şöyle:

* Whatsapp'ı açın ve sağ üstteki üç noktaya tıklayın.

* Ayarlar sekmesine tıklayın.

* Hesap menüsüne giriş yapın.

* Hesabımı sil butonuna basın.

* Ülkenizi, telefon numaranızı yazın ve Hesabımı Sil butonuna basın.

iPhone için Whatsapp hesabını silme işlemi şöyle:

* Whatsapp'ı açın ve sağ altta bulunan Ayarlar simgesine tıklayın.

* Hesap menüsüne giriş yapın.

* Hesabımı sil butonuna tıklayın.

* Telefon numaranızı yazın ve Hesabımı sil butonuna basın.

WHATSAPP HESABINI TAMAMEN SİLERSEK NE OLUR?

* Tüm mesaj geçmişiniz silinir.

* Tüm Whatsapp gruplarından çıkılır ve geçmiş silinir.

* Google Drive yedekleri silinir.

* Telefon numaranız Whatsapp hesabından ayrılır.

* Telefon numaranız diğer kişilerin Whatsapp kişilerinden kaldırılır.

* Diğer Facebook şirketleriyle paylaşılan verileriniz silinir.

WHATSAPP'TA KİŞİSEL BİLGİLERİMİ TAMAMEN NASIL SİLERİM?

Whatsapp hesabını silme işlemiyle paylaştığınız tüm kişisel verilerinizin ortadan kaldırıyor gibi görünse de bazı detayları gözden kaçırmamak lazım. Whatsapp'ın FAQ sitesinde belirtilen maddelere göre Whatsapp hesabınızın silinme işlemi 90 gün sürebiliyor.

Bu 90 gün içerisinde Whatsapp, tüm verilerinizi elinde tutmaya devam ediyor, fakat bu verileri diğer şirketlerle paylaşmıyor. Ayrıca hesabınız silinse dahi, Whatsapp kişisel bilgilerinizi yasal nedenler ve verileri koruma amacıyla elinde tutmaya devam ediyor.

Özetle, Whatsapp hesabınızı silerek kendinizi Whatsapp veritabanından tamamen çıkartamıyorsunuz. Ayrıca Whatsapp hesabınızı bir kere sildiğinizde, aynı hesaba bir daha erişim sağlayamadığınızı belirtelim.

SİLİNEN WHATSAPP KONUŞMALARI NASIL KURTARILIR?

Otomatik yedekleme işlemini yaptığınızda Android bir telefon kullanıyorsanız bilgileriniz, hesabınızın bağlı olduğu Google Drive'a, iPhone kullanıyorsanız iCloud'a aktarılır.

Yedeklemeyi tamamladıktan sonra mevcut depolama hesabınıza girip Whatsapp yedeğinizi başka bir Google Drive hesabına veya farklı bir depolama uygulamasına aktararak, Whatsapp hesabınızı silmiş olsanız dahi yedeklerinizi koruyabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN