Çayı tek başına içmem diyenler bu tarif size göre! 10 dakikada hazırlanan leopar poğaça ile mideniz bayram etsin

Çayı tek başına içmem diyenler bu tarif size göre! 10 dakikada hazırlanan leopar poğaça ile mideniz bayram etsin

Çay saatlerinize eşlik edecek mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Şık sunumu ve dillere destan lezzeti ile leopar poğaça tarifimiz tam size göre. Sizde şık görünümlü bir tarif arıyorsanız mutlaka leopar poğaça tarifimizi denemelisiniz...

Davet sofralarına alışık olmadığınız bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı ve hazırlaması çok pratik ve kolay olan leopar poğaça tarifimiz tam da size göre. Leopar poğaça şık sunumu ile gözlere hitap ederken, aynı zamanda eşsiz lezzeti ile damaklarınıza hitap ediyor. İşte tüm detayları ile leopar poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta akı
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un ( Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ayarlayalım.)

Sosu için malzemeler;
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç unu
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet leopar poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine sıvıyağı, ılık sütü, ılık suyu, yumurta aklarını ekleyip bu malzemelerimizi tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Ardından şekeri, tuzu, kuru mayayı ekleyelim tekrar karıştıralım. Kısa bir süre karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ortalama 45 – 60 dk mayalanmaya bırakalım. Sonrasında hamurumuzu bezeler haline getirerek içerisine dilediğimiz iç malzemesini koyup kapatarak tepsimize dizelim.

kiymali-leopar-pogaca-1851-1200x900.jpg

BU LEZZETE AŞIK OLACAKSINIZ

Dilerseniz leopar poğaçanızın içine bir şey koymadan sade bir şekilde de yapabilirsiniz. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak leopar poğaçalarımızı dizelim. Şimdi de leopar poğaçaların sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta suyu, pirinç ununu, kuru mayayı, şekeri, tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. Elde ettiğimiz sosumuzu poğaçalarımızın üzerine bolca sürelim.
Daha sonra 220 derece fırında alt üst ayarda pişmeye gönderelim. Üzeri iyice kızarana kadar bekleyelim ve sonrasında fırından alalım. İşte leopar poğaçalarımız servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN