Herkesin gözü onda olacak! Havuçlu meze sevenlerin favorisi: İşte 2 renkli havuç tarator tarifi

Herkesin gözü onda olacak! Havuçlu meze sevenlerin favorisi: İşte 2 renkli havuç tarator tarifi

Mutfaklarda lezzetli bir dansa hazır mısınız? Geleneksel tarator tarifini renklerle buluşturan, göz alıcı ve damak çatlatan bir lezzetle karşınızdayız. İşte herkesin favorisi olacak 2 renkli havuç tarator tarifi

Yemek kültürümüzdeki zenginlikleri keşfetmek ve damakları şenlendirmek için her geçen gün yeni tarifler ortaya çıkıyor. Bugün sizlere sunacağımız 2 renkli havuç tarator tarifi, sofralarınıza lezzet ve renk katacak bir alternatif sunuyor. Geleneksel tarator tarifine kendi yorumunu ekleyen bu tarif, havucun doğal lezzetini iki farklı renk tonuyla bir araya getiriyor. Hem görsel bir şölen sunan hem de lezzet patlaması yaşatan bu tarif, özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için harika bir seçenek.

MALZEMELER

3 adet orta boy havuç

1/2 adet mor lahana

1 kase süzme yoğurt

3-4 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

havuc-tarator.jpg

YAPILIŞI

  • Havuç ve mor lahanayı ayrı ayrı rendeleyin.
  • Ayrı kaplarda 2 yemek kaşığı zeytinyağında 4-5 dakika kavurup, ayrı kaselere alın ve soğumaya bırakın.
  • Yoğurt, mayonez, sarmısak ve tuzu bir kasede karıştırın, yarısını havuç ile diğer yarısını lahana ile karıştırın.
  • Servis tabağına 1 kaşık havuçlu karışımdan koyun, üzerine 1 kaşık lahana karışımından koyup dereotu ve cevizle süsleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN