İftara ne yemek yapsam diye düşünenlere işte 24. gün için iftar menüsü

İftara ne yemek yapsam diye düşünenlere işte 24. gün için iftar menüsü

Akşama iftara ne pişirsem diye düşünenler mutfağa girmeden önce mutlaka sizin için özenerek hazırladığımız iftar menülerine dikkate almalısınız. İşte 24. gün için iftar menüsü...

Kalabalık iftar sofralarında çocuk seslerinin kaşık çatal seslerine karıştığı ortamın verdiği manevi huzur hiç bir yerde yok. Sizde akşama ne yemek yapacağını bulamayanlardan mısınız? Öyleyseniz mutlaka iftar menülerimize göz atmalısınız. İşte 24. gün için iftar menüsü şöyle;

4 KAŞIK ÇORBASI

MALZEMELER

1 yemek kaşığı bulgur

1 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 litre su

Tuz

Terbiyesi için:

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

3 damla limon suyu

Sosu için:

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet küçük kuru soğan

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle ince süzgece 1 yemek kaşığı pirinci, 1 yemek kaşığı bulguru, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimeği ve 1 yemek kaşığı yeşil mercimeği alıp yıkayalım. Derin bir tencereye bu bakliyatları koyup üzerine 1 litre su ve tuzu ekleyip pişirelim. Malzemelerimiz yumuşayınca ayrı bir kapta; yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ekleyip iyice karıştıralım. Karıştırdığımız terbiyenin içine kesilmemesi için çorbanın suyundan bir kaşık alıp karıştıralım. Sonra tekrar bir kaşık daha alıp karıştıralım. Ilıyan terbiyemizi yavaş yavaş çorbanın içine dökelim. Ayrıca kesilmemesi için karıştırmayı bırakmayalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım.

orba.jpg

4 KAŞIK ÇORBASI FAVORİNİZ OLACAK

Ayrı bir tavaya sıvıyağını, ince ince dilimlediğimiz kuru soğanı alalım kavurmaya başlayalım. Kavrulan soğanın üstüne naneyi, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyelim. Yaptığımız sosu çorbanın üstüne dökelim ve karıştıralım. Sıcak sıcak servis edelim.

KARNIYARIK (KIZARTMADAN)

MALZEMELER

500 gr kıyma

5 adet patlıcan

2 adet sivri biber

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

3 orta boy rendelenmiş domates

Tuz

Pul biber

Karabiber

Üstüne eklemek için:

1 büyük su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

Domates

Biber

YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyup fırın tepsisine dizelim. Patlıcanların üzerine sıvıyağ sürelim. 200 derecede patlıcanlar iyice yumuşayıp pişene kadar pişirelim. Yapışmaz tavaya kıymayı alıp kavuralım. Sıvıyağı ekleyip üzerine küp küp doğradığımız soğanı, sarımsağı ekleyelim ve kavuralım. Üzerine biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Salçayı, tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyelim. Kıymalı harcımızı ocaktan alalım.

maxresdefault.jpg

ENFES BİR TAT

Pişen patlıcanları dikey bir şekilde bıçakla keselim. Orta kısmını çatal yardımı ile açalım. İçine kıymalı harcımızdan koyalım. Bütün patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam edelim. Her bir patlıcanın üzerine dilimlenmiş domates ve biber ekleyelim. Bir bardak suyun içinde salçayı açalım. Salçalı suyu tepsinin içine dökelim. Fırında 200 derecede 30 dakika pişirelim.

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

1 çay bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su

Tuz

YAPILIŞI

Pirinçler bol su ile yıkanarak, süzgeçte süzdürülür. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilerek, 4 dk daha kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir. Pilav pişmeye bırakılır.

arpa-sehriyeli-pirinc-pilavi-yemekcom.webp

TANE TANE DÖKÜLEN MİS GİBİ PİLAV

Ocaktan aldıktan sonra, tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyalım. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

AYVA TATLISI

MALZEMELER

500 ml. su (2 su bardağı)

4 adet orta boy ayva

400 gram toz şeker

Çubuk tarçın

10 adet karanfil

2 su bardağı vişne suyu

Üzeri için:

Kaymak

YAPILIŞI

Ayvalarımızı güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Ortadan ikiye bölelim. İçinin çekirdeklerini ayıklayalım. Yapışmaz yayvan tenceremize önce soyduğumuz ayvaların kabuklarını serelim, üzerine ayvalarımızı koyalım. Ayvaların içi kısmına şekeri eşit gelecek şekilde dökelim. Çubuk tarçını ve karanfilleri de ekleyelim. Ayva çekirdeklerini de unutmuyoruz tabi. Çekirdeklerin hepsini tenceremize ekliyoruz. Üzerine vişne suyunu ve normal suyumuzu ekliyoruz.

61dc106786b2472fe894870b.webp

GEÇMİŞTEN GELEN LEZZET

Yavaş yavaş kaynasın, kenarlarından şerbetini alıp alıp üzerine dökün ki her yanı eşit renk alsın. Tencerenin kapağını kapatalım. Sık sık kontrol edin. Suyunu oldukça çekip, kalan suyu reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Suyunun soğuduktan sonra daha da koyulaşacağını unutmayın. Soğuyan ayva tatlılarınızın üzerine kaymakları koyun ve servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN