Kahvaltıya Yapabileceğiniz Tam 3 Tane Domatesli Yumurta Tarifi İle Kahvaltının Tadını Çıkarın

Kahvaltıya Yapabileceğiniz Tam 3 Tane Domatesli  Yumurta Tarifi İle Kahvaltının Tadını Çıkarın

Kahvaltı sofralarınıza yeni tarifler arıyorsanız tam da doğru adrestesiniz. Kahvaltı sofralarınıza hazırlayabileceğiniz tam 3 tane domatesli kahvaltılık tarifimizle kahvaltıların yıldızı siz olun. İşte kahvaltılık domatesli tariflerimiz...

Henüz kahvaltısını yapmayanlara süper kahvaltılık tariflerimiz var. Domatessiz yapamayanlar, domatesin her halini sevenleri sevindirecek olan bu tariflerimizi mutlaka evinizde denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte parmaklarınızı yedirtecek domatesli kahvaltılık tariflerimiz;

KEKİKLİ DOMATESLİ KAHVALTILIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

3 adet domates

1 diş sarımsak

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Kekikli domatesli kahvaltılık tarifi için öncelikle domateslerimizin kabuklarını soyalım ve küpler halinde doğrayalım. Ardından ocağa aldığımız uygun bir tava içerisine tereyağını alalım ve eritelim. Üzerine ince ince kıydığımız sarımsağı ekleyelim ve sarımsağın kokusu çıkana kadar kavuralım. Domateslerimizi de ekleyerek tavanın kapağını kapatalım ve domatesler kendini salana kadar pişmeye bırakalım.

basliksiz-3.jpg

Domateslerimiz piştikten sonra karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Rendelenmiş kaşar peynirini de domateslerin üzerine yaydıktan sonra tekrar kapağını kapatalım ve peynirler eriyene kadar tekrar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Peynirlerimiz eridikten sonra ocağı kapatalım ve üzerine kekik serperek servis edelim.

DOMATESLİ PEYNİRLİ YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 büyük boy domates

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

3 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir

2 adet yumurta

YAPILIŞI

Domatesli peynirli yumurta tarifi için öncelikle domatesleri yıkayıp küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Uygun bir tavaya sıvıyağı alalım. Sıvıyağ ısınınca üzerine küp küp doğradığımız domatesleri alalım ve kavurmaya başlayalım. Domateslerin üzerine tuzunu ekleyelim. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Eğer kullanacağınız beyaz peynir çok tuzlu ise domatesleri kavururken üzerine tuz atmanıza gerek yok.

basliksiz-2.jpg

Kavrulan domateslerin üzerine beyaz peyniri ilave edelim. Tahta kaşık yardımı ile beyaz peynirleri de iyice ezelim ve domatesle karıştıralım. Bir kasenin içinde yumurtalarımızı kırıp iyice çırpalım. Çırpılmış yumurtaları da domateslerin üzerine dökelim. Yumurtalar pişince tavamızı ocaktan alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

DOMATESLİ YEŞİL SOĞANLI YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet domates

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Kekik

1 dal taze soğan (sadece yeşil kısmı)

Üzerine serpmek için;

Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI

Domatesli yeşil soğanlı yumurta tarifi için öncelikle tavamıza tereyağımızı alalım ve eritelim. Domateslerimizi yıkayıp, yuvarlak dilim halinde keselim. Tereyağı erimiş tavaya domatesleri döşeyelim. Tüm domatesleri yerleştirince kapağını kapatın, orta ateşte kızarsın. Daha sonra domatesleri çevirin.

kahvaltilik-tarifi-1.jpg

Bir tabakta yumurtaları baharatları ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin ve çırpın. Kızarmış domateslerin üzerine güzelce gezdirin. Rende kaşardan üzerine serpiştirin. Kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN