Kışın domatesi 50 liraya yemek istemiyorsanız kışlık domates konservenizi şimdiden yapın! İşte kışlık domates konservesi tarifi

Kışın domatesi 50 liraya yemek istemiyorsanız kışlık domates konservenizi şimdiden yapın! İşte kışlık domates konservesi tarifi

Geçtiğimiz günlerde uzmanlar tarafından gündeme bomba gibi oturan bir açıklama yapıldı. Uzmanlar bu kış domatesin kilosu 50 lira olabilir dedi. Peki tam mevsimi bitmeden kışlık domates konservesi nasıl yapılır?

Geleneksel kışlık hazırlıklarımızdan biri de domates konservesi yapımı. Geçtiğimiz günlerde uzmanlar televizyonda ses getirecek açıklama yaptılar. Uzmanlara göre bu kış domatesin kilosu 50 lira olabilir. Bunu duyan vatandaş kışlık domates konservesi yapmaya girişti. Bizde haberimizde domates konservesi tarifine yer verdik. İşte tüm ayrıntıları ile domates konservesi tarifi şöyle...

MENEMENLİK İÇİN MALZEMELER

5 kilo Çanakkale domatesi

1 yemek kaşığı dolusu tuz

Cam kavanoz

Yeni kavanoz kapakları

YAPILIŞI

Kışlık domates konservesi yapabilmek için öncelikle domateslerimizi güzelce bol suda yıkayalım. Daha sonra domatesleri ayıklayalım. Büyük ve derin tencereye domatesleri dört parçaya bölüp atın. Bütün domatesler bitene kadar bu işleme devam edin. Önce harlı ateşte domateslerimizin kaynamasını ve iyice haşlanmasını sağlayalım. Daha sonra iyice haşlanan domatesleri blenderdan geçirelim. Şimdi de ocağımızı kısık ateşe getirelim ve domates konservemizin iyice kaynamasını sağlayalım. Domates sos iyice koyulaşınca içine 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Kışlık domates konserve yapımında kullanacağız kavanozları temizleyip kurutmanız çok önemli. Eğer kullanacağınız cam kavanozun içinde 1 damla bile ıslaklık olsa konserveniz bozulabilir. Ve en önemlisi kavanoz kapaklarının yeni almış olmanız.

maxresdefault.jpg

Binbir emekle yaptığınız kışlık domates konservenizi riske atmamak için kavanoz kapaklarınızı mutlaka yeni almalısınız. Şimdi de kepçe yada cezve yardımıyla dikkatli bir şekilde domates sosumuzu cam kavanozlarımıza dolduralım. Yeni aldığımız kavanoz kapağını 2 geri 1 ileri olacak şekilde çevirelim. Kavanozun ağzını iyice sıkıp kapatalım ve ters çevirelim. 1 gün boyunca domates konservelerinizi ters bir şekilde dinlendiriniz. Kışın büyük bir kolaylık sağlayan domates konservelerinizi çorbalarınıza ve ana yemeklerinize gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Dilerseniz domateslerinizi dilimleyip içine sivri biber de doğrayıp kışlık domates konservesi de yapabilirsiniz.

DOMATES SOS İÇİN MALZEMELER

5 kg domates

2 baş sarımsak

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı sirke

3 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Domates sosu için öncelikle güzelce yıkadığımız domateslerimizi iri küpler halinde doğrayalım. Ardından sarımsakları soyalım ve 2-3 parçaya keselim. Derin bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız sarımsakları ekleyelim ve 1-2 dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Daha sonra doğradığımız domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.

domates-konservesi-nasil-807-2-41.webp

Domateslerimiz eriyip suyunu saldıktan sonra blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Kaynamaya devam eden domates sosuna tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek 10 dakika daha ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edelim. Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve sosumuz sıcakken kavanozlara dolduralım. Kavanozların kapaklarını dikkatlice kapatalım ve ters çevirip soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN