Kolay içli köfte hamuru nasıl yapılır?

Kolay içli köfte hamuru nasıl yapılır?

İçli köfte, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. İçi lezzetli harçlarla doldurulan bu lezzetli yemeği yapmak biraz zahmetli olsa da sonuç her zaman müthiş olur. Peki kolay içli köfte hamuru nasıl yapılır? İşte adım adım tarifimiz

Türkiye'nin belli bölgelerinin geleneksel yemekleri arasında olan içli köfte yapımı zor ve meşakatli olduğu için gündelik yemek olmaktan çıkıp özel gün yemeği sınıfına girmiştir. Tek başına ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi sofralarınız da ara sıcak olarak da servis yapabilirsiniz Genellikle özel günlerde, ağır misafirler geldiğinde, düğün, sünnet gibi ailelerin bir araya geldiği zamanlarda yapılan bir yemektir. Kültürümüzde imece uygulamasının halen devam etmesinden dolayı bir kişi içli köfte yapmak isterse diğer bütün akraba ve komşular toplanır, hep beraber bu zorlu lezzeti birlikte yaparak birbirlerine yardımcı olurlar. Peki kolay içli köfte hamuru nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 kg köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2 su bardağı ılık su
1 yumurta
Tercihe göre 250 gr yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI

Dillere destan damakları çatlatan içli köfte hamuru tarifi için öncelikle yoğurma kabımızı alalım. İçine bulguru ve irmiği ekleyip, ılık suyla ıslatıp biraz şişmesini bekleyelim. Daha sonra tuzu, karabiberi, pul biberi, yumurtayı, tercihen kıymayı (dışının çatlamaması için) ,salçayı ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. İşte içli köfte hamurumuz hazır. Bundan sonra elimize yoğurduğumuz içli köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayıp içine 1 tatlı kaşığı kıyma harcından koyalım. Güzelce şekil verelim. Hazır olan içli köfteleri ister yağda kızartıp ister haşlayarak tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN