Lokanta usulü lezzetli biber dolması yapmanın sırrını ustası anlattı! Bu tarifle biber dolmanızın içi kuru ve diri kalmayacak

Lokanta usulü lezzetli biber dolması yapmanın sırrını ustası anlattı! Bu tarifle biber dolmanızın içi kuru ve diri kalmayacak

Biber dolması yaparken uygulanması gereken püf noktaları lokanta ustası anlattı. Bu yöntem sayesinde biber dolmanız bayram ziyaretçilerinin damaklarını çatlatacak. Peki, lezzetli biber dolması nasıl yapılır? Biber dolması yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte, bayram için lezzetli biber dolması tarifi...

Biber dolması pek çok insanın en sevdiği yemeklerden biri olurken, biber dolması herkes tarafından farklı yapılabiliyor. Zeytinyağlısının sevildiği kadar kıymalısının da bir hayli sevildiği biber dolmasının püf noktası, kuru ve diri kalmaması.

İçi sulu sulu ve yumuşak biber dolması herkesin hem fikir olduğu damak zevkleri arasında yer alırken, en lezzetli biber dolması yapabilmenin sırrı ortaya çıktı. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan biber dolmasını yaparken bu püf noktalarına dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

lokanta-usulu-biber-dolmasi-nasil-yapilir.jpg

BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:

Dolmalık biber
1 soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
1 domates
Karabiber
Tuz
Nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

Domates

Sosu için:

3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ

lezzetli-biber-dolmasi-malzemeleri.jpeg

BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

Uygun bir yoğurma kabının içerisine soğan, pirinç, salça, doğranmış maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve sıvı yağını alalım. Tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.

Biberlerin kapaklarını çıkarın ve içlerini temizleyin. Kapaklarını atmayın. İç harcını biberlerin içerisine güzelce doldurun. Biberlerin içerisi yarısından biraz daha fazla doldurmanız yeterli olacaktır. İç harcını bastırmamaya özen gösterin.

Hazırladığınız biberleri tencerenin içerisine yerleştirin ve üzerlerine dilerseniz domates dilimi dilerseniz de biberlerin kapaklarını yerleştirin. Ayrı bir kabın içerisine salça ile suyu güzelce açalım.

Biberlerin üzerine hazırladığımız sosu dökelim ardından zeytinyağı gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatarak güzelce pişmeye bırakalım. Biberler yumuşayana dek kısık ateşte güzelce pişirin.

Afiyet olsun...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN