Menemeni hep yanlış yapıyormuşuz! Doğrusu ustasından geldi: Sulu, lezzetli menemen işte böyle yapılıyor

Menemeni hep yanlış yapıyormuşuz! Doğrusu ustasından geldi: Sulu, lezzetli menemen işte böyle yapılıyor

Her öğünün vazgeçilmezi menemen soğanlı-soğansız, yumurtalı-yumurtasız tartışmalarının odağı olmuştu! Ancak bunlar bir yana, biz menemeni hep yanlış yapmışız! Bakın doğru menemen nasıl olmalıymış...

Bol sulu menemenin lezzetli bir şekilde hazırlanması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. İşte bu lezzetli tarifin başarıyla uygulanması için basit ve etkili öneriler...

MENEMEN YAPILIRKEN BİLİNEN YANLIŞLAR

evde-menemen-nasil-yapilir.webp

-Menemenin temel malzemesi olan domateslerin taze ve sağlıklı olması önemlidir. Ezik, çürük domatesler kullanılmamalıdır.

-Domateslerin kabuklarının soyulması, menemenin kıvamını ve lezzetini artırır. Kabuklarıyla yapılan menemen genellikle istenilen lezzeti vermez.

-Ayçiçek yağı yerine zeytinyağı veya tereyağı tercih edilmelidir. Bu yağlar, menemene zengin bir lezzet katar. Margarin kullanımından kaçınılmalıdır.

LEZZETLİ VE BOL SULU MENEMEN NASIL YAPILIR?

evde-menemen-nasil-yapilir1.webp

  1. Tavaya öncelikle yağ eklenir. Zeytinyağı veya tereyağı tercih edilerek biber ve ince doğranmış soğan eklenir. Bu karışım rengini değiştirene kadar kavrulur.

  2. Kabukları soyulup rendelenmiş domatesler tavaya eklenir ve su ile karıştırılır. Domateslerin iyice pişmesi için bir fincan su eklenir.

  3. Çırpılmış yumurtalar eklenir ve yumurtalar piştikten sonra menemen ocaktan alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir.

Bu tarifle hazırlanan bol sulu menemen, hem lezzetli hem de görsel olarak çekici olacaktır. Deneyecek herkese afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN