Ramazan bereketini tüm aile yaşayın! İşte 13. gün için iftar menüsü

Ramazan bereketini tüm aile yaşayın! İşte 13. gün için iftar menüsü

Ramazan ayının 12 gününü geride bıraktığımız bu günlerde her akşam iftara ne yemek yapsam diye düşünenlere çare oluyoruz. İşte 13. gün için iftar menüsü...

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte korona virüsten dolayı ara verdiğimiz iftar yemeklerine de büyük bir huzurla geri döndük. Her gün birbirinden lezzetli ve besleyici iftar menüsü önerilerimizle size mutfakta fikir vermeye geldik. İşte 13. gün için iftar menüsü şöyle;

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

150 gr tavuk göğsü

2 su bardağı tavuk suyu

3 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı tel şehriye

Tuz

Nane

Pul biber

Karabiber

Terbiyesi için;

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı limon suyu

2 su bardağı ılık su

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü ve suyu düdüklü tencereye alalım. Tavuk göğsünü haşlamaya bırakalım. Tavuk göğsümüz soğuduktan sonra didikleyelim. Çorba tenceresine tavuk suyunu, sıcak suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip orta ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştıralım. Terbiyesi için limon suyu, un ve az miktarda suyu çırparak çorbaya ilave edelim.

maxresdefault.jpg

ŞİFA KAYNAĞI ÇORBA

Çorba kaynadıktan sonra çorbamızı kısık ateşe alalım. Üzerine tuz, nane, pul biber ve karabiber serpelim. Sıcak sıcak servis edelim.

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

MALZEMELER

Yarım kilo kültür mantarı

Tereyağı

Tuz

Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI

Kültür mantarları ayıklayıp temizleyelim. Fırın kabına mantarları dizelim. Mantarların içine birer parça tereyağı koyalım. Üzerine tuzu serpelim. Mantarların içine rendelenmiş kaşar koyalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim.

maxresdefault-1.jpg

Pişen mantarları servis tabağına alıp servis edelim. Kaşarların sertleşmemesi adına iftara yakın zamanda yapmanızı tavsiye ederiz.

HASAN PAŞA KÖFTESİ

MALZEMELER

Köftesi için;

Yarım kilo orta yağlı kıyma

2 adet soğan

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kimyon

1 adet yumurta

1 su bardağı galeta unu

1 tutam maydanoz

Sosu için;

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı tuz

Patates püresi için;

4 adet büyük patates

2 yemek kaşığı tereyağ

Yarım çay bardağı süt

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri soyalım. Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakalım. Yoğurma kabına soğanları rendeleyelim. Üzerine kıyma, yumurta ,sıvı yağ, sarımsağı, galeta ununu, doğranmış maydanozu ve baharatları katıp güzelce yoğuralım. Avucumuzla küçük çanak şekli verip fırın tepsisine dizelim. Üzerine salçalı su döküp biraz kızarması için fırına verelim.

hasan-pasa-kofte.jpg

HASAN PAŞA KÖFTESİ ŞIK GÖRÜNÜMÜ İLE GÖZ KAMAŞTIRACAK

Köfte fırındayken patates püresini yapmaya başlayalım. Bir kaba patatesleri ezelim ve içine süt, yumurta, tereyağ kaşar ve tuzu ilave edip ezici yardımı ile iyice püre haline getirelim. Köfteleri fırından çıkarıp ve üzerine patatesleri koyup iyice kızarana kadar tekrar 180 derecede fırına verelim. Sıcak sıcak servis edelim.

VİŞNELİ BROWNİE

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

200 gram bitter çikolata

150 gram tereyağı

1 paket vanilya

Bir fiske tuz

Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

1 su bardağı vişne

1 yemek kaşığı ceviz kırığı

YAPILIŞI

Tereyağını sos tenceresine koyalım ve yakmadan eritip hemen ateşten alalım. Çikolataları içine ilave edip ve iyice karıştıralım. Yumurtaları çırpma kabına alıp, mikserde kısa bir süre çırptıktan sonra toz şekeri ekleyelim. 5 dakika beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Çikolata tereyağı karışımını da, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyip ve tamamen karışana kadar çırpalım. En son un, tuz ve vanilya ilave edelim. Ceviz kırığını da ekleyerek, tahta bir kaşıkla karıştıralım.

visneli-islak-brownie-tarifi.webp

AKIŞKAN ÇİKOLATASIYLA BROWNİE TATLI KRİZİNİZE İYİ GELECEK

Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına brownie hamurunu dökelim ve üzerine vişneleri bastırmadan dizelim. Önceden ısınmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirelim. Brownie hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN