Tulumba tatlısı tadında lokma tarifi! Tatlıcıların püf noktası buymuş, lezzeti şahane

Tulumba tatlısı tadında lokma tarifi! Tatlıcıların püf noktası buymuş, lezzeti şahane

Lokma tatlısı, Türk mutfağının en sevilen tatlı hamur işlerinden biridir. Özellikle İzmir ve Ege yöresinde popüler olan bu tatlı, dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir lezzete sahiptir. Evde yapımı da oldukça kolaydır. Lokma hamurunun püf noktalarına dikkat ederek, lezzetli bir lokma tatlısı elde edebilirsiniz.

Lokma tatlısı için öncelikle lokma hamurunu hazırlamanız gerekmektedir. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Kuru maya ve toz şekeri ekleyin. Ardından ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışan ve vıcık vıcık bir kıvam almasına dikkat edin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp oda sıcaklığında bir saat kadar mayalanmaya bırakın.

img-1941.jpeg

Bu arada şerbeti hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencereye toz şekeri ve suyu aktarın. Orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur mayalandıktan sonra, krema sıkma aparatı veya buzdolabı poşeti yardımıyla hamuru yağda kızartın. Kızaran hamurları kevgirle alıp soğuk şerbete atın ve birkaç saniye bekletin. Şerbette beklettiğiniz lokmaları uygun bir kaba alarak tüm hamuru aynı şekilde kızartıp şerbete atın.

Lokmalarınızı süsleyerek veya sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN