90 gün sonra soruşturma

90 gün sonra soruşturma

İsrail ordusu, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği “Aksa Tufanı Operasyonu”nu ve başarısızlıklarını araştırmak için ekip kurdu.

İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların fitilini İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de düzenlediği “Aksa Tufanı Operasyonu” ateşlemişti. O güne dair hâlâ bir sürü soru işareti bulunuyor. İsrail basını, ordunun aradan geçen 90 gün sonra saldırıyı araştırmaya karar verdiğini yazdı. Oluşturulan komisyonda eski Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz, eski Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Aharon Zeevi Farkash ve Ordunun güney kanadından sorumlu eski komutan Sami Turgeman yer aldı.

Saldırıların başladığı gün İsrail’de bunu kimsenin öngörememesi ülkedeki ‘istihbarat’ açığıyla ilgili büyük tartışma yaratmıştı. Bu arada, Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas’ın elinde halen 136 İsrailli esir bulunduğunu duyurdu.

KABİNEDE BİRBİRİNE GİRDİLER

Öte yandan İsrailli bakanlar, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğinde kurulan “Savaş Kabinesi” toplantısında orduyu hedef alınca kavga çıktı. Birçok bakan, ordunun yürüttüğü soruşturma nedeniyle Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve ordu temsilcilerine bağırınca tartışma büyüdü. Devlet televizyonu KAN’a konuşan bakanlardan biri, kavgayı “Rezil” diye değerlendirdi. Muhalefetteki Yesh Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid de “Netanyahu değişmeli. Hükümetin gitmeleri gerekiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN