Barbie'nin yönetmeni Gerwig, Cannes'de jüri başkanı

Barbie'nin yönetmeni Gerwig, Cannes'de jüri başkanı

Cannes Film Festivali'nde 77. Jüri Başkanlığı için sürpriz bir isim açıklandı. Yaz aylarında gişe rekorları kıran "Barbie" filminin yönetmeni Greta Gerwig'in başkanlık edeceği duyuruldu.

Cannes Film Festivali'nde 77. Jüri Başkanlığı görevini oyuncu, senarist ve yönetmen Greta Gerwig alıyor. Görevini İsveçli Ruben Ostlund'dan alan 40 yaşındaki Gerwig yaza damga vuran Barbie filminin de yönetmeni.

AFP'de yer alan habere göre, Festivalden yapılan açıklamada kendisinin bu rolü üstlenen ilk Amerikalı kadın film yapımcısı olduğu belirtildi.

Gerwig'in varlığı,1966'dan bu yana bu kadar genç bir başkana sahip olmayan Cannes'a gençlik havası katacak.

Gerwig ayrıca "Uğur Böceği" (2017) ve "Dr March's Daughters" (2020) filmlerinin de yönetmenliğini üstlenmişti. Şu anda ise Netflix için "Narnia Günlükleri"nin uyarlaması üzerinde çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN