Gazze'deki Dr. Fadia Malhis dünyaya seslendi: Şifa Hastanesi'nde soykırım var, oksijen bitti herkes birer birer ölüyor

Gazze'deki Dr. Fadia Malhis dünyaya seslendi: Şifa Hastanesi'nde soykırım var, oksijen bitti herkes birer birer ölüyor

Gazze 38 gündür İsrail güçleri tarafından bombalanıyor. Bölgedeki katliamı anbean anlatan Şifa Hastanesi'nde çalışan Dr. Fadya Malhis, "Hastane büyük bir hapishane oldu. Hareket eden vuruluyor. Şifa Hastanesi'nde soykırım var, oksijen bitti herkes birer birer ölüyor" diyerek dünyaya seslendi.

Filistin Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, İsrail ordusunun hastaneden kaçmak isteyenlere ateş açtığını belirterek, "Bizi kurtarsınlar, bu savaşı durdursunlar yoksa öleceğiz." ifadeleriyle dünyaya çağrıda bulundu. Şifa Hastanesi’nde soykırım olduğunu söyleyen Dr. Malhis "Hastane camından dışarı dahi bakamıyoruz, sürekli ateş altındayız" dedi.

yeni-proje-13.jpg

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadia Malhis TRT ekranlarına canlı olarak telefon bağlantısı yaptı. Malhis bölgede neler yaşandığına dair şu açıklamaları yaptı:

"Doktorları çok hedef aldılar, gazetecileri hedef aldılar. Yani hemen hemen herkes vuruluyor. 4 günden beri hastaneden çıkan yok. Kim pencereden bakarsa vuruluyor. Caddeler parça parça insanlarla dolu."

yeni-proje-14.jpg
Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadia Malhis

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadia Malhis hastanede elektrik ve yakıtın olmadığına dikkat çekti. "Allah'a sığındık" diyen doktor Malhis "Küçücük bir odada karanlıkta oturuyoruz, hareket etmiyoruz. Çünkü bir şey görünürse hemen kurşunlanıyoruz ya da tanklardan bombalanıyoruz. Allah’a sığındık. Kimse bize yardım etmiyor, bütün dünya bakıyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN