Hollywood grevini kızıştıracak iddia: Oyuncuların yapay zeka modelleri oluşturulmak isteniyor!

Hollywood grevini kızıştıracak iddia: Oyuncuların yapay zeka modelleri oluşturulmak isteniyor!

Hollywood grevi hız kesmeden devam ederken skandal bir iddia gündeme geldi. İddialara göre oyuncuların dijital kopyalarının oluşturulması yönünde teklif sunuldu. İşte detaylar...

Sinema sektörünün kalbi olan Hollwood'da son kırk senenin en büyük grevi başladı. Oyuncular ve senaristleri bir araya getiren grevin nedeni ise düşük maaşlar ve yapay zeka oldu. Ortaya atılan son iddialar ise grev kararının mantıklı olduğunu ortaya koydu.

Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu'nca (SAG-AFTRA) yapılan açıklamada, yöneticilerin skandal bir anlaşmaya imza atmak istedikleri belirtildi. Konuya dair açıklamalarda bulunan SAĞ-AFTRA baş müzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland; Netflix, Disney, Apple ve Amazon gibi şirketler için içerik üreten stüdyoların temsilcisi Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği'nin (AMPTP), SAG-AFTRA'daki üye oyunculara yapay zeka anlaşması teklif ettiğini iddia etti.

yeni-proje-48.jpg

OYUNCULARIN YAPAY ZEKA MODELLİRİNİ OLUŞTUMAK İSTEDİLER!

Duncan Crabtree-Ireland'ın iddiasına göre AMPTP, SAG-AFTRA üyeliği olan bütün oyuncuların yapay zeka modellerinin oluşturulmasını teklif etti. Teklife göre özel algoritmalarla oyuncuların dijital kopyaları elde edilecekti. Oyuncular da bu işlemden bir kerelik ücret alacaktı. Sonraki aşamada ise üretilen yapay zeka modelleri stüdyoda istenildiği gibi kullanılacaktı. Ayrıca oyuncuların dijital kopyaları üzerinde hiçbir hakları olmayacaktı.

SAG-AFTRA Başkanı Fran Drescher konuya dair şu açıklamayı yaptı, "Şu anda dik durmazsak hepimizin başı belaya girecek. Bizim yerimize makinelerin gelme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN