Netanyahu'dan bakanlar için yalan makinesi hamlesi

Netanyahu'dan bakanlar için yalan makinesi hamlesi

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, Bakanlar toplantısında konuşulan ve yaşanan olayların basına sızmasından rahatsız olduğunu belirtti. Netanyahu, toplantılara katılan üyelerin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasını içeren bir yasa çıkarmak istediğini açıkladı.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bakanlar toplantısında konuşulan ve yaşanan olayların basına sızmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Ulusal güvenlik konularının görüşüldüğü toplantılara dair çok fazla ayrıntının basınla paylaşıldığını savunan Netanyahu, söz konusu toplantılara katılan üyelerin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasını içeren bir yasa çıkarmak istediğini açıkladı.

Netanyahu, "Bir sızıntı salgını yaşıyoruz ve bu şekilde devam etmek istemiyorum. Bu nedenle siyasi ve rütbeliler de dahil olmak üzere kabinede ve güvenlik toplantılarında yer alan herkesin yalan makinesinden geçmesini sağlayacak bir yasanın çıkarılması talimatını verdim” dedi.

Netanyahu’nun yalan makinesi hamlesi, Güvenlik Kabinesi’nde 4 Ocak’ta savaş sonrası Gazze Şeridi’nin ele alındığı toplantıda birçok bakan ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin de aralarında bulunduğu ordudaki üst düzey yöneticiler arasında yaşanan tartışmaların basına yansımasının ardından geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN