Putin’den Orta Doğu için kritik buluşma

Putin’den Orta Doğu için kritik buluşma

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu hafta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edeceğini açıkladı. Putin'in ayrıca Rusya’nın başkenti Moskova’ya Perşembe günü bir ziyaret gerçekleştirecek olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüşeceği belirtildi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğu ziyaretlerine başlayacağını açıkladı.

Devlet Başkanı Putin'in bu hafta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edeceği belirtilirken Danışman Uşakov, “Bir çalışma ziyareti. Putin, ilk olarak Suudi Arabistan Veliaht Prens ile görüşecek. Ancak öncesinde BAE’ne ziyaret gerçekleştireceğiz. Son derece önemli gördüğümüz bu görüşmelerin faydalı olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Rus lider, BAE ve Suudi Arabistan’ı korona virüs salgınından önce 2019 yılında ziyaret etmişti.

İRAN CUMHURBAŞKANIYLA DA GÖRÜŞECEK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya’nın başkenti Moskova’ya Perşembe günü bir ziyaret gerçekleştirecek. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Reisi’nin Putin ile bir araya geleceği aktarıldı.

Görüşmelerde iki ülkenin ekonomik ve askeri işbirliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN