Rus muhalif lider Navalny buhar oldu! Cezaevinde kayboldu

Rus muhalif lider Navalny buhar oldu! Cezaevinde kayboldu

Rusya’nın hapisteki muhalif siyasetçilerinden Alexei Navalny'nin sözcüsü, Rus muhaliften günlerdir haber alamadıklarını söyledi. Navalny'nin ekibi, Rus muhalifin, cezaevi sisteminde "yok olduğunu" söyledi

2021'den bu yana parmaklıklar ardındaki muhalefet lideri Alexei Navalny'nin halihazırda kalmakta olduğu cezaevinden, çok daha kötü koşullardaki başka bir cezaevine nakledilmesi bekleniyordu. Ancak Rus muhalifin sözcüsü kendisinden 6 gündür herhangi bir haber alamadıklarını açıkladı.

Daha önce kaldığı hapishanede de olmadığı ortaya çıktı. Rusya'da mahkumların ülkenin başka bölgelerindeki hapishanelere trenle nakilleri sırasında kendilerinden haber alınamaması olağan bir durum.

Ayrıca Navalny'nin transfer halinde olup olmadığına yönelik resmi bir açıklama yok.

ABD'den de Navalny'nin serbest bırakılmasına yönelik bir açıklama geldi. "Hiç bir zaman hapse atılmamalıydı" ifadeleri kullanıldı. 47 yaşındaki Navalny Putin'e karşı en güçlü muhalif ses olarak biliniyor.

Rus muhalifin videoları milyonlar izleniyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında cezaevindeyken, "aşırılık yanlısı topluluk oluşturmak" suçundan 19 yıl daha hapse çarptırılmıştı.

YOLSUZLUKLARI İFŞA ETMİŞTİ

Navalny, Putin'in çevresindeki yolsuzlukları araştırarak adını duyurdu. Ancak geçmişte yaptığı "ırkçı" ve "emperyalist" olarak görülen açıklamaları nedeniyle bazıları tarafından eleştiriliyor.

Yolsuzlukla Mücadele Vakfı (FBK) 2021 yılında "aşırılık" gerekçesiyle fiilen yasaklandı.

Kremlin, Navalny'yi basit bir suçlu olarak göstererek yargılamaların siyasi olmadığı imajını vermek istiyor.

Navalny avukatları aracılığıyla dış dünyaya mesajlar verebiliyor. Sık sık hapishane hayatını anlatıyor ve genellikle ironik bir şekilde tacize uğradığından bahsediyor. Putin'in konuşmalarını dinlemeye zorlandığı ve 17 kez hücre hapsine gönderildiğini iddia ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin bugün bile ona ismiyle hitap etmeyi reddediyor ve genellikle "o beyefendi" diye hitap ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN