Rusya'dan ABD'ye 'simetrik adım atma' çağrısı

Rusya'dan ABD'ye 'simetrik adım atma' çağrısı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ABD'ye silahlanma yarışını önlemek için 'simetrik adım atma' çağrısında bulundu. 

"ABD SİSTEM KONUŞLANDIRMADIKÇA BİZ DE KONUŞLANDIRMAYACAĞIZ"

Rusya ve Fransa arasında gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin Nükleer Anlaşma´dan çekilmesinin ardından stratejik istikrarın durumunu detaylı olarak görüştük. Bizim konu hakkındaki görüşümüz gayet açık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bunu defalarca dile getirdi  ABD bir bölgeye sistem konuşlandırmadıkça, biz de konuşlandırmayacağız" dedi.

"RUSYA İLE GÜÇLÜ İLİŞKİLERİMİZ OLMADIKÇA AVRUPA GÜVENDE OLMAYACAK"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise Paris ve Moskova'yı, Avrupa'da stratejik istikrarın inşası için birlikte çalışmaya davet etti. Fransız Bakan, "Avrupa´daki stratejik istikrarın durumunu daha iyi hale getirmek için birlikte çalışmalıyız, çünkü Rusya ile güçlü ve net ilişkilerimiz olmadığı müddetçe Avrupa asla güvende olmayacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise Rusya ve Fransa'nın gerçekleştirdiği ikili görüşmelerden sonra, Avrupa'da silahlanma yarışını önlemek için 'simetrik adım atma' çağrısında bulundu.

RUSYA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN