Taliban yetkilisinden yeni sistem açıklaması: Demokratik sistem...

Taliban yetkilisinden yeni sistem açıklaması: Demokratik sistem...

Afganistan'da bundan sonraki duruma ilişkin konuşan Taliban yetkilisi Haşimi, ülkede demokratik sistemin hiç olmayacağını belirtti. Nedenini ise bu sistemin ülkede tabanı olmamasına bağladı. "Afganistan'da ne tür bir siyasal sistem uygulayacağımızı tartışmayacağız çünkü bu çok açık: şeriat" ifadelerini kullandı.

Afganistan'ı ele geçiren Taliban'ın ülkede kuracağı yönetim şekli tüm dünya tarafından merak ediliyor. Örgütün daha önceki uygulamalarına bakıldığında ise kadınlar ve kız çocuklarının hakları konusunda endişe duyuluyor. Ülkedeki durum ise şu anda 'kaos' olarak nitelendirilebilir.

Reuters'a konuşan bir grup Taliban yetkilisi, ülkenin büyük ihtimalle Taliban konseyi tarafından yönetileceğini belirtti. Sistemin en tepesinde militan grubunun lideri Haibatullah Ahundzade'nin bulunmasının beklendiği de ifade edildi.

'AFGANİSTAN'DAKİ SİYASAL SİSTEM AÇIK: ŞERİAT'

Taliban yetkilisi Waheedullah Haşimi, ülkede demokrasiyle yönetim ihtimali olmadığını belirterek, "Demokratik sistem hiç olmayacak çünkü ülkemizde bunun bir tabanı yok. Afganistan'da ne tür bir siyasal sistem uygulayacağımızı tartışmayacağız çünkü bu çok açık: şeriat" dedi.

Haşimi, ülkedeki yönetim yapısının 1996 ile 2001 arasındaki dönemine benzeyeceğini ifade etti. Öte yandan Reuters'ın bir Taliban yetkilisine dayandırdığı haberinde, "Yeni Afgan yönetiminde kadınlara danışılacak ve rol sunulacak" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN