400 Bin TL’lik otomobil saniyede tükendi! Citroen gemileri yaktı…

400 Bin TL’lik otomobil saniyede tükendi! Citroen gemileri yaktı…

Türkiye piyasasına yeni giren ve girdiği gibi tükenen yeni elektrikli araba görenlerin ilgi odağı oldu. İlk olarak ön siparişe çıkan ve kısa sürede tükenen araç için bir kez daha ön sipariş açılmıştı. Sonuç ise aynı oldu. Peki bu arabayı kapış kapış götüren etken ne? İşte detaylar…

Ciroen’in yeni aracı “Ami” yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Öyle ki Türkiye pazarına girer girmez tükendi. Araba her anlamda çok beğenildi. Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Alkım, ““0 Emisyon mobilite çözümleri arasında 2 tekerlekli araçlar ile otomobiller arasında önemli bir boşluğu doldurduğumuz Ami modelimize olan yoğun talep devam ediyor. Ami modelimizdeki satış başarımız ile Citroën globalin dikkatini çekerek hem ülkemizde elektrikli otomobillere olan pozitif yaklaşımı görmüş olduk hem de daha üst segmentlerde elektrikli araç sağlayabilmek için elimizi kuvvetlendirdik. Farklı versiyonlarla zenginleştirdiğimiz Ami’nin şimdi de daha özgür ruhlu My Ami Buggy serisini satışa sunarak bu başarımızı yeni bir seviyeye taşıyoruz” dedi.

Herkes için ulaşılabilir olması amaçlanan ve mobilite dünyasının her alanına değmeye çalışan Citroen, 0 emisyon değerine sahip tamamıyla elektrikli oluşu ile özgür yaşam imkanı sunuyor. Öte yandan tatlı bir duruşu olan bu araca Citroën My Ami Buggy isimli yeni bir versiyon ekleniyor.

İlk lansmanı 2020 yılında olan Ami modeli, şu ana kadar 34 bin adetten fazla satıldı. Araç tamamen online kanallar aracılığı ile satılırken en dikkat çeken özelliği yüzde 100 elektrikli mobilite olması oldu.

araba.jpg

Türkiye’de ise neredeyse 1.5 yılın sonunda bin taneden fazla satıldı. Öte yandan ağustos ayında yeni araç My Ami Buggy’nin satışında artış bekleniyor. Öte yandan araç, online satış ile satın alınabilen My Ami Buggy, 399 bin TL’den satılıyor.

Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “2 tekerlekli araçlar ile otomobiller arasında önemli bir boşluğu doldurduk. Aralık 2021’de kurumsal, Mart 2022’de de bireysel müşterilere satışları başladı. Online satışa sunduğumuz ilk araç olan Ami modelimizin Aralık 2021’de ilk partisi yalnızca 25 dakika içerisinde satılmış ve ilk 4 ayında 400 civarında kurumsal müşterimiz ile buluşmuştu. Bireysel müşterilerimizin de eklenmesiyle, yaklaşık 1.5 yıllık sürede 2163 adet Citroën Ami satışı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

araba2.jpg

MACERACI DURUŞU İLE ENGEL TANIMIYOR

Ufak ama güzel görüntüsü ile haki bir gövdeye ve siyah koruyucu eklemlere sahip. Öte yandan güçlendirilmiş tamponlar, gövde altı korumaları, far çerçeveleri, çamurluk kemerleri, marşpiye kaplamaları ve arka spoyler gibi eklemeler bu modele özgünlük kazandırıyor.

araba3.jpg

Bunun yanı sıra hem gövdede hem de iç mekanda bulunan parlak sarı noktalar arabaya bir canlılık katıyor. Arabada dikkat çeken başka bir detaysa dış tasarımındaki ön panel kabartmaları ve çamurluk kemerlerinin yön okları. Ayrıca iç tasarımda eşya kutuları, “kapı” açma kayışları, çanta kancaları, koltuklarda ve halılardaki dikişlerde asit sarısı rengine rastlanıyor.

araba4.jpg

FERAH SEYAHATLERİN ARACI

Eğer hayatın stresinden, koşuşturmadan kurtulmak istiyorsanız keyifli seyahatlerinizin adresi bu araba olacak. Aracın mühendisleri, My Ami Buggy’nin güçlü bir karaktere sahip, elektrikli ve kullanımı kolay araba isteyenlere özel bir konsept hazırlamış. Gayet sade olan araba oldukça işlevsel.

araba5.jpg

Aracın, geleneksel alışılmış kapıları ve tavanı yok. Bu ise görenlerin en çok hoşuna giden detayların arasında yer alıyor. Bu sayede etrafın, doğanın keyfi rahatça sürülebiliyor. Öte yandan zor hava koşullarına karşı farklı donanımlar tercih ediliyor.

Örnek verecek olursak araçta bulunan fermuarlı plastik kapaklar, sürücüyü ve yolcuyu dış etkenlerden korumak için tasarlandı. Bu durum ise rüzgar, soğuk veya yağmur gibi olumsuz hava koşullarında neredeyse kapalı bir yolcu bölmesi sağlamak üzere tavan korumasına ek olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra güzel havalarda doğanın tadını çıkarmak, temiz nefes almak isteyenler için kılıflar arkaya, koltukların yanına doğru katlanarak, çıtçıtlar ile kapı direklerine sabitleniyor. Yaz ayları için ise tamamen sökülebiliyor.

araba6.jpg

Tavan kapanma sistemi araca kullanım kolaylığı sağlıyor. Kolay kullanım sağlayan özelliklerinden biri de Fermuarlı, siyah renkli, su geçirmeyen bir kanopi olan tavan aksesuarı pratikliği. Tavan kaplamasının esnek olması bütünsel bir tarz ortaya çıkarıyor. Ayrıca sürüş sırasında daha az hava girişi sağlıyor. Katlanıp aracın arkasına çıtçıtlı düğmelerle sabitlenebiliyor.

araba7.jpg

Araçta bulunan şeffaf tenteler, açılan tavanı sabitlemek amacı ile kapı ve tavan çerçeveleri ile oluşturulmuş. Bu özellikleri araca düzgün bir görünüm sağlaması amacı ile oldukça entegre oluşturulmuş. Sıcak havalara karşı aracın ön tarafında tavan çerçevesi bir güneşlik oluşturacak şekilde uzatılabiliyor.

Aracın bu özelliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Alkım, “My Ami Buggy”nin eğlence yönünün altını çiziyor. Yollarda özgürce hareket etmek isteyen macera ruhlu kullanıcılar, Citroën My Ami Buggy ile sahil kenarı veya doğada hayatı kolaylaştıran pratik bir eğlence aracına sahip olacaklar” dedi.

araba8.jpg

YOLCU KOLTUĞUNDA ÖZGÜRLÜK

Citroën Ami’nin karakteristik iç mekan özellikleri My Ami Buggy’deki özel detaylarla farklılık gösteriyor. Direksiyon kolonuna entegre edilmiş gösterge ünitesi, retro bir his veren yeni bir siperliğe sahip. Özgün dekoratif tasarımlı mobil çanta aksesuarı, direksiyon simidinin ortasındaki oyuğa sığdırılabiliyor. Direksiyon kollarındaki klipsli bölmelerden de sabitlenebiliyor. Fermuarlı ek saklama bölmesi, kişisel eşyaları saklamak için kullanılabiliyor ve kabinden çıkarken sürücü tarafından taşınabiliyor. Ami hoparlörü ve yeni aksesuarlarla My Ami Buggy tamamlanıyor.

araba9.jpg

Aracın Bluetooth hoparlörü “Ultimate Ears Boom” ismini taşıyor. Su geçirmeyen sağlam bir yapıya sahip olan bu hoparlör, 15 saatlik pil ömrüne sahip. Öte yandan 360 derecelik ses deneyimine sahipken, gittiğiniz yere taşıyabileceğiniz portatif bir yapıya sahip.

75 KİLOMETRE SÜRÜŞ TEK ŞARJLA MÜMKÜN

Citroën My Ami Buggy, yüzde 100 elektrikli özelliği ile 45 km/s’ye kadar hıza ulaşabiliyor. Sürüş özelliği olarak yumuşak ve akıcı bir yapıya sahipken motor özellikleri ile hareket ettiği andan itibaren yüksek çekiş gücü sunuyor. Bu kapsamda 2.41 metre uzunluğunda, dört tekerlekli bir mobilite çözümü olarak öne çıkıyor. My Ami Buggy tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor.

araba10.jpg

Aracın sahip olduğu lityum-iyon bataryası 5.5 kWh kapasiteye sahip. Aracın şarj olması için tasarlanan alan aracın zeminine gizlenerek görüntüsel anlamda güzelliğini korumuş. Öte yandan şarj paneli yolcu tarafında bulunan kapı eşiğinde bulunuyor.

araba13.jpg

My Ami Buggy’nin tam kapasite şarj olması için 4 saat prizde kalması yeterli oluyor. Arabayı şarj etmek için ise yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Aracın en önemli özelliği ise 4 saat içinde tamamı ile şarj olması için özel şarj istasyonuna ihtiyacı olmaması.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN