Alışverişte IBAN dönemi

Alışverişte IBAN dönemi

Her geçen gün artan maliyetler altında ezilen esnaflar, ayakta kalabilmek adına ekonomik yolları aramaya devam ediyor. Bazı bankaların kredi kartı POS komisyonlarını fahiş şekilde artırması nedeniyle para transferinde kolaylık sağlayan IBAN esnafın yeni gözdesi oldu.

Maliyetlerden dolayı ekonomik yolları tercih eden esnaflarda yazarkasaların yerini şahsi IBAN'ların olduğu karekodlu tabelalar almaya başladı. Karekod telefona okutulduğunda IBAN numarası ile anında işlem yapılıyor. Böylece birkaç saniye içinde ürünün ya da hizmetin bedelini satıcıya ödeniyor.

IBAN ile olan ticaretin artmasında peşin alışverişlerde yapılan indirimler de etkili oluyor. Yüksek miktarlarda yapılan transferlerde açıklama kısmına, "elden alınan ödemenin iadesi" şeklinde yazılması isteniyor.

VERGİ KAYBI ANLAMINA DA GELİYOR

Uzmanlara göre, bu trend bazı riskleri de beraberinde getirecek. Yazarkasa POS'ların yerine IBAN kullanılması vergi kaybı anlamına da geliyor. POS cihazları, mali hareketlerin izlenmesi, vergi kaçırılmasına neden olan olayların tespiti ve kayıt dışıyla mücadele için gündeme gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN