Araç sahipleri kahrolacak! Dev zamları duyan araçları otoparka çekiyor! Tam 3 TL…

Araç sahipleri kahrolacak! Dev zamları duyan araçları otoparka çekiyor! Tam 3 TL…

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatları hakkında açıklamalar peş peşe geliyor. Dolar kurunun ardından akaryakıta gelen peş peşe zamlar sürücülerin evine incir ağacı dikiyor. Yapılan zamları sindiremeyen sürücülere bir zam şoku daha geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Artan enflasyon ve yüksek kur fiyatları akaryakıt sektörün etkilemeye devam ediyor. 2. tur seçimlerinin ardından dolar fiyatlarındaki ani yükselir akaryakıt sektörünü de derinden sarstı. Bir haftada üst üste gelen zamlar vatandaşın cebini yakarken yapılan son açıklama ile Yeni zamların yolda olduğu belirtildi. Brent Petrol fiyatları düşerken Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının artması vatandaşları tedirgin ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GELECEK

Geçtiğimiz süreçte yükselen dolar kuru akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Bir hafta içerisinde birçok zam alan akaryakıtta 3 TL daha zam yapılacağı belirtildi. Akaryakıt fiyatlarına ilerleyen günlerde gelecek olan zamlar şimdiden vatandaşa endişelendirdi.
Brent Petrol oranlarındaki düşüş birçok ülkede indirim olarak yansırken Türkiye'de rakamlar tersini gösteriyor. Yaşanan düşüşe rağmen Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını zam üstünde zam gelirken kaynaklardan da açıklamalar peş peşe geldi.

4-temmuz-guncel-akaryakit-fiyatlari.jpg

FİYATLAR NEDEN DÜŞMÜYOR?

Brent Petrol fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye'de görülen artış uzmanların da gündeminde yer alıyor. Türkiye'de petrol fiyatlarının artması endişe ortamı yaratırken döviz kurlarındaki artış en büyük etken olarak görülmektedir.

akaryakit-indirimi-ne-kadar.jpg


Son dönemlerde TL'deki değer kayıpları petrolün ithal edildiği döviz cinsinin fiyatını da arttırırken akaryakıt fiyatlarının da zamlanmasına neden oluyor. Fiyatların artmasındaki bir diğer neden ise Türkiye'deki düşük alım gücü olarak görülmektedir. Almanya üzerinden örnek vermek gerekirse asgari ücretle çalışan bir kişi maaşıyla 1.110 litre benzin alabilirken Türkiye'de aynı ücretle alınan benzin miktarı 354 litre olarak görülmektedir. Bu nedenle fiyatlarda görülen artış alım gücünü zayıflatırken piyasaları da olumsuz etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN