Batman'ın arabası değil Nissan'ın yeni elektriklisi! 1361 beygirlik yol canavarını görenler gözlerine inanamıyor

Batman'ın arabası değil Nissan'ın yeni elektriklisi! 1361 beygirlik yol canavarını görenler gözlerine inanamıyor

Elektrikli araçlar her geçen gün yeni özellikleriyle cezbetmeye devam ediyor! Nissan yeni modeliyle otomobilseverlerin kalbini çalacak! Batman'ın arabası değil Nissan'ın yeni elektriklisi! 1361 beygirlik yol canavarını görenler gözlerine inanamıyor...

Japon otomobil üreticisi Nissan, bu yıl içinde ilk katı hâl batarya üretim tesisini faaliyete geçirmeyi planlıyor ve bu yeni teknolojisini ilk olarak 1.361 beygir gücündeki elektrikli GT-R modelinde kullanacak.

İLK GT-R PROJESİNDE KULLANILACAK

Resim

Nissan'ın yeni katı hâl batarya teknolojisi, yüksek hızlı şarj imkanı, düşük soğutma ihtiyacı ve yüksek enerji yoğunluğu hedefliyor. Ancak, şirket maliyet hedefini 75 dolar/kWh olarak belirlemiş olsa da, ilk etapta bu fiyatın üzerinde olacağı düşünüldüğü için Nissan, bu teknolojiyi ilk olarak GT-R projesinde kullanmayı planlıyor.

2030’A KADAR HAYATA GEÇECEK

Resim

Nissan'ın bir yöneticisi olan Giovanny Arroba, Autocar’a yaptığı konuşmada geçen sene tanıtılan Hyper Force EV konseptinin tamamen elektrikli bir süper otomobil olarak 2030'a kadar hayata geçirileceğini doğruladı.

Katı hâl batarya teknolojisinin ticarîleşmesinde aşılması gereken zorluklar arasında özellikle batarya ömrünün şu an için 200 şarj-deşarj döngüsü ile sınırlı olması, yüksek maliyet ve üretim ekipmanlarındaki geliştirme ihtiyacı öne çıkıyor.

Resim

Nissan'ın 2023'te duyurduğu lityum-metal türündeki ilk katı hâl batarya hücresi tasarımıyla ilgili olarak, bu teknolojinin seri üretime geçirilmesi sürecinde çeşitli engellerin olduğu biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN