Borsa ne zaman açılacak? Borsada işlemler başladı mı? SPK yeni tedbirlerini açıkladı

Borsa ne zaman açılacak? Borsada işlemler başladı mı? SPK yeni tedbirlerini açıkladı

Piyasalarda yaşanan son gelişmeler yakından takip edilirken Sermaye Piyasası Kurulu, depremin etkilerine telafi etmek amacıyla yeni tedbirler aldı. İşte SPK tarafından alınan yeni kararlar…

Deprem felaketinin ardından borsa işlemlerinin ilk iki gün kapatılmaması büyük tartışmalara neden oldu. Borsaya destek kapsamında gündemde yer alan hisselerin geri alımları hakkındaki vergi muafiyeti kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte SPK tarafından alınan yeni kararlar…

SPK YENİ KARARLARINI AÇIKLADI

Piyasadaki işlemler hakkında tartışmalar gündemde yer alırken SPK tarafından alınan Yeni kararlar da belli oldu. Bu kapsamda mükellef şirketlerin iktisap ettikleri kendi hisse senetleri ve ortaklık paylarına ilişkin dağıtılan kar payının sayılan tutarlar üzerinden %0 oranında tevkifat yapılacağı belirtildi.

borsa-istanbul.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketinin ardından işlemleri durduran borsa ile ilgili yeni kararlar alırken hisselerin geri alımlarında stopajların sıfırlanması talimatı verildi.

BORSADA YENİ TEDBİRLER ALINDI


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) deprem felaketi nedeniyle oluşan sıkıntıları telafi etmek için bazı önlemler aldı. Yapılan açıklama kapsamında yürürlükte bir Geri alım programının olup olmadığına bakılmaksızın payları borsada işlem gören ortakların ve buna bağlı bulunan ortaklarının paylarının geri alım işlemlerinin kolay bir şekilde yapılması amaçlanıyor. Yatırımcıların korunması için alınan önlemler kapsamında ikinci bir duyuruya kadar payları borsada işlem gören halka açık ortakların bilgisine sunarak yönetim kurulu kararı ile geri alım programının başlatılabileceği belirtildi. Yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

borsa-islem.jpg


“Yönetim kurulu kararında geri alımın amacına, geri alım programının öngörülen azami süresi, alınacak azami pay adedi ile kullanılacak azami fon tutarına yer verilmesi gerektiğine ve söz konusu yönetim kurulu kararının Kurulun özel durum açıklamalarına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklanmasına karar verildi.”

Bunun yanı sıra borsada payı bulunan ve halka açık bir şekilde işlem gören ortakların bağlı olduğu ortaklarının da genel kurul kararı aranmadan yapılacak ilk genel kuruldaki kendi ortakları ile birlikte ortakların bilgisine sunularak yönetim kurulu kararı ile geri alım programı başlatılabileceği aktarıldı. Yönetim kurulu tarafından alınan kararlar kapsamında 1. maddede geçerli olan esasların göz önünde bulundurulmasının mümkün olabileceğine değinildi.

borsa-istanbul-onlem.jpg

Yürürlük kapsamında geri alım programı için halka açık ortakların ve bağlı bulunan ortakların geri alım programları ile ilgili alınan kararlar tek tek açıklanırken yönetim kurulu kararından ayrı bir karar alınmasına gerek kalmadan belirlenen şartların uygulanabileceği söylendi.

SPK’nın ilke kararı çerçevesinde geri alınan payların, geri alındığı tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satılamamasına ve 30 günlük sürenin hesaplanmasında “ilk giren ilk çıkar” yönteminin uygulanmasına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN