Bu kararlar tüm piyasayı etkileyecek! O tarihten sonra her şey değişecek

Bu kararlar tüm piyasayı etkileyecek! O tarihten sonra her şey değişecek

Tüm piyasaları derinden etkileyen FED faiz kararları için araştırmalar hız kazandı. 2023 yılının ilk toplantısında 25 baz puanlık faiz artış yapılırken gözler yeni FED kararlarına çevrildi. Peki, FED toplantısı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Amerikan Merkez Bankası FED faiz kararları ile gündemdeki yerini koruyor. Tüm piyasaları derinden etkileyen kararlar yakından takip edilirken 2023 yılının ilk toplantısında 25 baz puanlık faiz artışına gidildi. Yılın ikinci toplantısı için gün sayan birçok kişi yeni toplantının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, FED toplantısı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


FED OCAK KARARI

ABD Merkez Bankası FED Ocak ayında 25 baz puan faiz artırımına gitti. 16 yılın en yüksek seviyesi olan %4.50 ile %4.75 aralığına çıkan faiz kararı tüm piyasaları da derinden etkiledi.
FED alınan kararın oy birliği ile alındığını belirtirken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) maksimum istihdam ile birlikte uzun vadeli enflasyonun da %2 oranında olduğunu dile getirdi. Bu hedefin desteklenebilmesi için federal fon oranının da %4,50 ile %4,75 aralığında yükseltildiği açıklandı.

fed-karar.jpg

FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ocak ayında ilk toplantısını gerçekleştiren FED 25 baz puan faiz artırımına giderken 2. toplantının tarihleri de merak ediliyor. FED toplantı tarihleri şu şekildedir:

  • 31 Ocak - 1 Şubat
  • 21-22 Mart
  • 2-3 Mayıs
  • 13-14 Haziran
  • 25-26 Temmuz
  • 19-20 Eylül
  • 31 Ekim - 1 Kasım
  • 12-13 Aralık

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN