Çalışanlara fazla mesai ve tazminat kararı çıktı! Listedekilere 6 ay boyunca 2 bin 59 TL verilecek

Çalışanlara fazla mesai ve tazminat kararı çıktı! Listedekilere 6 ay boyunca 2 bin 59 TL verilecek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve detayları da açıklandı. İşte ayrıntılar...

esmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, Türkiye'nin güneydoğu bölgesindeki birçok il ve ilçedeki kamu personeline deprem tazminatı ödeneceği açıklandı. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa illeriyle Adana'nın bazı ilçeleri ile Diyarbakır ve Elazığ'daki bazı ilçelerde çalışan kamu personeline, 2 Şubat tarihinden itibaren 6 ay süreyle deprem tazminatı olarak 2.059,99 TL ödeneceği belirtiliyor.

Bu karar, son zamanlarda Türkiye'nin bu bölgelerinde yaşanan sarsıntıların ardından alınmış bir önlem olarak görülüyor. Çalışan kamu personelinin yaşadığı mağduriyetleri hafifletmek amacıyla yapılan bu ödeme, depremlerin yol açtığı zararların en azından bir kısmını telafi etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, depremler nedeniyle fazla çalışma yaptırılan kamu personeline de fazla çalışma ücretinin 2 katı ödeneceği de açıklandı. Bu ücretlerin ödemesi ilgili valiliklerce açılan özel hesaptan karşılanacak.

Bu karar, depremzedelerin yanı sıra, deprem sonrası yıkılan binaların yeniden inşası ve hasarların giderilmesi için de bir adım olarak görülebilir. Kamu personelinin bu tür felaketlerde yaşadığı zorlukların hafifletilmesi ve onların motivasyonunun artırılması, bölgedeki toplumsal ve ekonomik gelişmeye de katkı sağlayabilir.

ÖDEMEDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

ödeme

Cumhurbaşkanı Kararı ile Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği bölgelerde görev yapan kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödeneceği açıklandı. Bu karar, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana'nın bazı ilçeleri ile Diyarbakır ve Elazığ'daki bazı ilçelerde çalışan kamu personelini kapsıyor. 2 Şubat'tan itibaren 6 ay süreyle, 2.059,99 TL tazminat ödemesi yapılacak ve geçici olarak görevlendirilen personele de tazminat ödemesi yapılacak. Fazla çalışma ücreti ise saat başına yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen ücretin 2 katı olarak ödenecek. Tazminat ve fazla çalışma ücreti, ilgili valiliklerce açılan özel hesaptan karşılanacak ve vergi veya kesintiye tabi tutulmayacak. Bu karar, depremler nedeniyle görevlerini yerine getiren kamu personeline destek olmak amacıyla alınmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN