Doğalgaz faturaları düşecek! BOTAŞ'tan son dakika duyuruldu: Yüzde 20'lik indirim geliyor

Doğalgaz faturaları düşecek! BOTAŞ'tan son dakika duyuruldu: Yüzde 20'lik indirim geliyor

BOTAŞ'tan milyonları sevindiren indirim haberi paylaşıldı. Doğalgaz kullanımına yüzde 20 ila 26,12 oranında indirim uygulanacak. İşte konuya ilişkin detaylar.

Doğal gaz faturaları günden güne katlanırken vatandaşları sevindiren bir haber paylaşıldı. BOTAŞ’tan verilen son dakika haberinde doğalgaza indirim yapıldığı açıklandı.

Haber Eko’da yer alan habere göre, 1 Mart itibarıyla doğal gaza yüzde 20 oranında indirim yapılacak. BOTAŞ’ın resmi internet sitesinde yayımlanan yeni duyuru ile Mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satışına yüzde 20, sanayi kuruluşlarının kullanacağı doğalgaza ise yüzde 20,95 ila yüzde 26,12 arasında indirim uygulanacağı belirtildi.

Doğalgaza yüzde 20 indirim müjdesi!

BOTAŞ’tan edinilen güncel haberler doğrultusunda vatandaşların konutlarında kullanacağı doğalgaz tarifelerinde değişikliğe gidilmeyecek. Yüzde 20 ila yüzde 26,12 arasında uygulanacak indirim sadece sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifeler için geçerli olacak.

Bu kapsamda ilan edilen yeni tarifeye göre, konutlar için gaz dağıtımı yapan şirketler 1 mart itibarıyla 1000 metreküp doğalgazı 4 bin 80 liraya kullanacak. Sanayi aboneleri ise birinci kademe için 7.124 TL, ikinci kademe için 11 bin 850 TL ödeyecek. Öte yandan elektrik üretiminde kullanılacak tarifede de 1000 metreküp doğalgazın güncel fiyatı 12 bin TL olarak kullandırılacak.

Evlerde kullanılan doğalgaz için faturaların düşmesi beklenirken açıklanan indirim şimdilik sanayi aboneleri ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgazda uygulanacak. İlerleyen süreçte meskenlerde kullanılan doğalgaza da indirim gelmesi bekleniyor.

Kaynak: https://www.habereko.com/dogalgaz-faturalarini-dusurecek-hamle-yuzde-20-lik-indirim-bayram-ettirecek/50721/

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN