Elinde dolar olan herkes bu açıklamalara kulak kesilsin! Uzmanlar uyardı: Son 1,5 gününüz kaldı

Elinde dolar olan herkes bu açıklamalara kulak kesilsin! Uzmanlar uyardı: Son 1,5 gününüz kaldı

Döviz kurlarında yaşanan hızlı gelişmeler birçok yatırımcının da dikkatinde yer alıyor. Dolar kurunun 26 TL'ye ulaşarak rekor kırması ile birlikte uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Elinde doları bulunanlar bu açıklamalara kulak kesilsin. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

Faiz artırım kararı ile birlikte döviz ve altın fiyatlarındaki artış vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Özellikle bayram sonrasında fiyatlarda görülecek değişiklikler birçok yatırımcının gündeminde yer alıyor. Elinde dolar bulunan vatandaşları uyarılar peş peşe gelirken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tüm detayları paylaştı. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

SADECE 1,5 GÜN KALDI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bayram öncesinde piyasaların yalnızca bir buçuk gün açık kalacağını vurguladı. Bayram sonrasında yurt dışı piyasalarında yaşanan gelişmelerin etkili olacağı ifade edilirken ağırlıklı olarak Avrupa'dan gelecek açıklamaların dikkat çekeceği belirtildi.

altin-dolar.jpg


TV100’deki köşe yazısında yaptığı uyarılarla tüm yatırımcıları bilgilendiren Memiş, Kurban Bayramı tatili nedeniyle piyasaların bu hafta yalnızca 1,5 gün açık kalacağını aktardı. Salı günü öğleden sonra piyasaların kapalı olacağını aktaran uzman isim, yurt dışı piyasalarında yaşanan gelişmelerin ve verilerin takip edileceğini aktardı. Hafta boyunca Avrupa bölgesinden gelen veri ve açıklamaların yoğunlukta olacağının altını çizen Memiş, vatandaşların takipte kalması gerektiğini vurguladı.

HANGİ BANT ARALIKLARINI TAKİP EDECEĞİM?

Bist100 endeksinde 5.582 puan seviyesinde kapanış yaptığını belirten uzman isim yeni girişler için fırsatlar verileceğini aktardı. Bu yılki hedef stratejisinde herhangi bir değişiklik olmadığını dile getiren Memiş, Dolar/TL ile yükselen, dolar/TL ile gerileyen bir trendi takip etmeyi sürdürdüğünü söyledi. Aşağıda 5.400 seviyesi olduğunu aktaran İslam Memiş yukarıda ise 5.770 puan seviyesini bulunduğunu aktardı. İslam Memiş, “Alım için dolar/TL de beklediğim geri çekilmeleri gözlemleyeceğim. 5.400 ve altına sarkmadan alım için uygun seviyeler olduğunu düşünmüyorum.” sözlerini dile getirdi.

dolar-bugun-kac-tl.jpg

YATIRIM YAPACAKLAR DİKKAT ETSİN


Dolar/TL kurunda 25,23 seviyesinde kapanış yapıldığını aktaran uzman isim önce yatay sonra geri çekilme takip edileceğini vurguladı. Memiş, “Önemsediğim 24,00 ve 23,70 lira seviyeleri. Elinde dolar bulunduranların, tatil öncesi parite üzerinden Euro, Sterlin, altın ve gümüş alımı yapacaklar için güzel fırsatlar yakaladığını söyleyebilirim. (Ancak bu işlemler PARİTE üzerinden olmalı)” açıklamalarında bulundu.

euro.jpg

EURO NE KADAR OLACAK?

Uzman isim yatırım için Euro’yu tercih edenlere de önemini açıklamalarda bulundu. Memiş, “EURO/USD paritesi, 1,0894 seviyesinden kapanış yapmıştı. 1,0850-1,08 seviyeleri bu yılın giriş için güzel fırsatları. Bu yıl ki 1,15 seviyesi beklentim hâlen geçerli.” şeklinde konuştu.

HANGİ YATIRIM ARACI DAHA KARLI OLACAK?

Dolar ya da Euro arasında tercih yapmak isteyen yatırımcılar için fikirlerini paylaşan İslam Memiş dolar mı, Euro mu? sorusuna yanıt verdi. Uzman isim sorunun kendisindeki yanıtına Euro olduğunu belirtirken Petrol fiyatlarına da değindi.

dolar-ne-oldu.jpg


Brent Petrol fiyatlarının 74,40 seviyesinde kapanış yaptığını aktaran uzman isim 79 dolara kadar yükselme yaşanabileceğini söyledi. Yükselişin kalıcı olmayacağına dikkat çeken Memiş, 76 dolar seviyelerine gerileyebileceğini aktardı.

ALTIN FİYATLARI DA BELLİ OLDU

Ons Altın fiyatlarının 1921 dolar seviyesinde kapanış yaptığını aktaran İslam Memiş, “1.903-1.960 dolar aralığı geçerliliğini koruyor. 1.910 dolar öngörüm geçen hafta geçekleşti. 1.960 dolar seviyesini hedef olarak belirleyebilir ancak ordan tekrar satış gelebilir. 1.900-1.920 dolar aralığı sonrası, hızlıca 2.150 dolar seviyesini hedef alabilir. Ons tarafında son gezinmeler.” yorumunda bulundu.

altin-1.jpg

Gram altın fiyatını 1.560 TL seviyesinde kapanış yaptığını söyleyen uzman isim fiyatların dolar/ TL kurunu takip ettiğini aktardı. Alım için uygun seviyeler olmadığına değinen Memiş, dolar/ TL kurunda 24 veya 23,70 seviyelerinin görülmesi gerektiğini aktardı. piyasada fırsatlar bitmez diyen İslam Memiş, sabırla dolar/TL kurulu takip etmeye devam ettiğini aktardı. Son alım sonrasında Hedef olarak beklediği 2 zirvenin 1650 TL seviyesi olduğunu aktaran Memiş, Ons gümüş fiyatları içinde değerlendirmelerde bulundu.


GÜMÜŞ FİYATLARI NE KADAR OLACAK?


Yatırım tavsiyeleri ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan İslam Memiş, ons gümüş fiyatı için şu açıklamalarda bulundu:


“22,43 dolar seviyesinden kapanış yapan ons gümüş de 22,00-23,60 dolar aralığını takip edeceğim. Kısa vadeli yükseliş isteği gösterebilir ancak tekrar satışla karşılaşabilir. Son alım yerleri! 22’li seviyeleri artık göremeyebiliriz. Yükseliş trendinde 24-26-28 dolar olarak yol alan bir gümüş bekliyorum.”

gumus-fiyat.jpg
Gram gümüş fiyatının 18,22 TL seviyesinde kapanış yaptığına değinen Memiş, kısa vade için 18,80 direnci bulunduğunu aktardı. alım için uygun seviyeler olmadığını belirten Memiş, dolar/TL’de öngördüğü geri çekilmelerin yaşanmaması durumunda yaşanan gelişmelerin risk olduğunu söyledi. İslam Memiş, “Dolar/TL kurunda 24,00-23,70 seviyeleri geldiğinde giriş yapılabilir. Sonra ki hedef 20 lira seviyesi.”

YATIRIM İÇİN BİTCOİN TERCİH EDENLER DİKKAT

Bitcoin'in 30,939 dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Memiş, Temmuz öngörüsünün hala devam ettiğini vurguladı. Temmuz ayı itibarıyla 30-35.000 aralığındaki geçerliliği koruduğunu vurgulayan Memiş, yılın ilk yarısında 20-25.000 aralığında baskılanan bitcoin'in kontrolü elden bırakmadan 30-35.000 aralığına yerleşeceğini aktardı.

bitcoinde-son-durum-ne.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN