Konyalı çiftçi, 7 milyon liralık dev traktörünü satışa çıkardı! Ondaki özellikler çoğu lüks araçta yok

Konyalı çiftçi, 7 milyon liralık dev traktörünü satışa çıkardı! Ondaki özellikler çoğu lüks araçta yok

Konyalı çiftçi traktörünü satışa çıkardı. Traktördeki özelliklerin çoğu lüks araçta yok! Bu traktör otomobilseverleri bile cezbeder. Dev traktör 7 milyon 350 bin liralık etiketle satışta...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Türkiye'nin tarım başkenti olarak kabul edilen Konya'da, bir çiftçi 225 beygir gücünde olan Massey Ferguson marka dev traktörünü 7 milyon 350 bin lira fiyat etiketiyle satışa çıkardı. Bu haber, tarım sektöründeki yatırım ve teknoloji kullanımının boyutunu gözler önüne seriyor.

Konya Ovası, buğdaydan arpaya, mısır ve ayçiçeğinden pancara kadar pek çok ürünün üretildiği verimli topraklara sahip. Burada yapılan tarımsal üretim, hem yerel hem de ulusal ekonomi için büyük önem taşıyor. Bu nedenle, Konya'daki çiftçiler, tarlalarındaki işlerini daha verimli ve etkili yapabilmek için son teknoloji traktörleri tercih ediyor.

Bu dev traktör, tarım sektöründe teknoloji ve gücün birleşimi olarak dikkat çekiyor. Traktörün dikkat çeken teknik özellikleri arasında 225 HP güç, 6 silindirli motor, Quadlink ön aks süspansiyon, entegre ön askı sistemi (IFLS), ön PTO, 850 kg ön ağırlık, Dyna VT JANZIMAN, Aktif Plus kabin süspansiyon, ağır yük hidrolik orta kol, Maximo Evolution koltuk (ısıtma-soğutma özellikli), dokunmatik veri ekranı ve Isobus sistemi, çok fonksiyonlu Multipad kumanda kolu, elektronik ayarlanabilir ve ısıtmalı aynalar, uydu altyapısı ve geri görüş kamerası bulunuyor.

Fiyatın yüksekliği konusunda bazı müşteriler tereddütlerini dile getirse de, yetkililer bu özelliklere göre fiyatın uygun olduğunu belirtiyor. Konya'da her yıl düzenlenen Türkiye'nin en büyük tarım fuarında satılan yüzlerce dev traktör, çiftçilerin tarımsal üretimdeki verimlilik ve teknolojiye olan ilgisini gözler önüne seriyor.

Bu dev traktör, Konya Ovası'ndaki tarımsal faaliyetlerin boyutunu ve çiftçilerin sektöre yaptıkları yatırımları yansıtıyor. Traktör, hem tarımsal üretimdeki verimliliği artırmak hem de çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN