Öğrenciler fiyatları görünce bayram edecek! Vergisiz iPhone fiyatları böyle olacak

Öğrenciler fiyatları görünce bayram edecek! Vergisiz iPhone fiyatları böyle olacak

Seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile ilgili ilk net açıklama geldi. Yapılan açıklama sonrası milyonlarca öğrenci 'Vergisiz bilgisayar ve telefonlar ne kadar? Vergisiz iPhone fiyatı kaç TL?' sorularını araştırmaya başladı. Öğrenciler bu fiyatları görünce bayram edecek! İşte 2023 vergisiz güncel iPhone fiyatları...

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği vergisiz tablet, bilgisayar ve telefon satışlarında sıcak gelişme. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce açıkladığı öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile ilgili flaş gelişme. Öğrenciler 'Vergisiz telefon, bilgisayar ve telefon satışları ne zaman başlayacak? Vergisiz iPhone ne kadar?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Öğrenciler fiyatları görünce bayram edecek! Peki ÖTV muafiyeti sonrası iPhone fiyatları ne olur? İşte yanıtı...

ghghgh-2023-06-23t141716-348.jpg

ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE!

Seçim süreci tamamlandı ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildi. Seçimlerin belli olmasının ardından gözler vergisiz telefon uygulamasına çevrildi. 'Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” diyen Erdoğan, “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor.' dedi.

ÖĞRENCİLER FİYATLARI GÖRÜNCE BAYRAM EDECEK

Şu an için kesin bir fiyat belirlenmedi, ancak mevcut vergilerin muafiyet edileceği ve cihaz fiyatlarının önemli ölçüde düşeceği söylendi. Örneğin, dizüstü bilgisayarlar için yüzde 18 oranındaki KDV’nin kaldırılmasıyla birlikte, 10 bin TL’lik bir cihazın fiyatının 8 bin 200 TL’ye düşebileceği belirtildi.

ghhghg-2023-06-23t141645-657.jpg

Akıllı telefonlarda ise vergi oranları daha yüksek olduğundan, vergi muafiyetiyle birlikte fiyatların yaklaşık olarak yarı yarıya düşeceği tahmin ediliyor. Örneğin, 30 bin TL’lik bir telefonun öğrenciler için yaklaşık 14 bin 999 TL’ye satışa sunulabileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN