Üst üste dev zam şoku! Motorinin ardından benzine gelecek 4,61'lik zam için tarih verildi... İşte 16 Ekim 2023 akaryakıt fiyatı

Üst üste dev zam şoku! Motorinin ardından benzine gelecek 4,61'lik zam için tarih verildi... İşte 16 Ekim 2023 akaryakıt fiyatı

Akaryakıt fiyatlarında çıldırtan zam geliyor. İsrail ile Hammas arasında çıkan savaşın baskısıyla motorin ve benzin fiyatları uçacak. Son olarak motorine beklenen zammın ardından gözler benzin fiyatlarına dikildi. O tarihe kadar deposunu fulleyenler, yakayı kurtaracak. Peki, benzine zam hangi tarihte gelecek? İşte tüm detaylar...

Araç sahipleri bu zammı duyunca, aracını garaja kilitleyecek. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşta olduğu gibi, İsrail ile Hammas arasında çıkan savaşın ardından brent petrol varil fiyatları tavan yaptı. Durum karşısında akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar bekleniyor. O tarihe kadar benzin depolarınızı fulleyin!

SAVAŞ AKARYAKIT FİYATLARINI VURDU

Araç sahipleri bu zamlar karşısında işe bisikletle gidip gelecek. Seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kuru ve brent petrol varil fiyatından etkilenen akaryakıt fiyatları 40 TL'ye yaklaştı.

Temmuz ayı ile birlikte uygulanan ÖTV zammı ile gelen zamların sonucunda geçtiğimiz haftalarda 40 TL'nin üzerinde satılıyordu. Bu gece motorine beklenen zammın yanı sıra, o tarihten itibaren benzin fiyatlarına 4 lira 61 kuruşluk zam bekleniyor.

fltybwsx0aa1p7t-1.webp

ÖNCE MOTORİNE SONRA BENZİNE

Savaş zamanlarında yükselen petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarına yansıyacak. Sektör kaynakları tarafından paylaşılanlara göre, İsrail ile Hammas arasında patlak veren savaşın baskısı petrol fiyatlarını etkiliyor. Yaklaşık olarak 100 dolara yükselen petrol fiyatları üzerine, yurt içi akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar başladı. Bu gece yarısı itibariyle motorin fiyatlarına gelecek olan 2 lira 22 kuruşluk zam üzerine bir zam beklentisi daha oluştu.

O TARİHTE BENZİNE 4.61 TL ZAM

Petrol fiyatlarındaki hızlı yükselişin sonucunda benzin fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Benzine 18 Ekim 2023 (önümüzdeki çarşamba) tarihinden itibaren 4 lira 61 kuruş tutarında zam bekleniyor.

1690009934368-0-x-0-benzin-mazot-fiyati-son-dakika-akaryakit-fiyatlari-17-temmuz-2023-benzin-fiyati-ve-mazot-litre-fiyati-ne-kadar-1689573528203.jpg

İSTANBUL 16 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL ANADOLU YAKASI

  • İstanbul Anadolu Yakası benzin fiyatı: 33.59 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin litre fiyatı: 37.33 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası: 18.15 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI

  • İstanbul Avrupa Yakası benzin fiyatı: 33.64 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası motorin litre fiyatı: 37.39 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası: 18.18 TL

ANKARA 16 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Ankara benzin litre fiyatı: 34.27 TL
  • Ankara motorin litre fiyatı: 37.97 TL
  • Ankara LPG litre fiyatı: 18.22 TL

İZMİR 16 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir benzin litre fiyatı: 34.37 TL
  • İzmir motorin litre fiyatı: 38.14 TL
  • İzmir LPG litre fiyatı: 18.27 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN