Uzman isimden nokta atışı altın tahmini! Çarpıcı açıklama piyasaları salladı

Uzman isimden nokta atışı altın tahmini! Çarpıcı açıklama piyasaları salladı

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde hızlı bir şekilde yükselişe geçen dolar kuru altın fiyatlarını da etkiledi. Yatırımcıların ve uzman isimlerin gündeminde yer alan altın fiyatlarına dair Hatice Kolçak'tan kritik açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

ALTIN FİYATLARI UÇTU

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Uzman isimlerden peş peşe gelen açıklamalar yatırımcıların dikkatini çekerken, altın fiyatları yükselmeye devam ediyor.

Dolar kurundaki artıştan etkilenen altın fiyatlarına dair altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'tan çarpıcı açıklama geldi. Dikkat çeken açıklamalarıyla birlikte gündemi sarsan uzman isim yatırımcılara seslendi.

Yurt içinde piyasanın kitlenmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 22 Haziran itibariyle, Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanacak. Merkez Bankası tarafından 2021 Mart ayı sonrasında politika faizinde ilk kez artırıma gidildi. Uzmanlar tarafından beklenilen kararın alınmasıyla birlikte piyasalarda hareketlilik başladı.

5322022-istock-1129654703.jpg

İSABETLİ ALTIN TAHMİNİ

Paylaşılan faiz kararı ile birlikte dolar kurunda ve altın piyasasında hızlı bir yükseliş başladı. Yatırımcıların yakından takip ettiği yatırım araçlarındaki artışa dair uzman isimlerden açıklama geldi.

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak beklenen faiz kararı sonrasında gram altın fiyatlarında dair güncel tahminlerini paylaştı. Son açıklamasıyla birlikte altına dair nokta atışı tahmininde bulunan uzman isim herkes tarafından dikkat çekti. Hatice Kolçak gram altına dair yeni tahminlerini duyurdu.

fvnfyp0wyaav3gk.jpg

UZMAN İSİMDEN FAİZ AÇIKLAMASI

Faiz artırma kararı sonrasında yükselen altın ve dolar fiyatlarına dair öngörüde bulunan uzman isim yatırımcıların dikkatini çekti. Faiz açıklamasından özellikle gram altına vurgu yapan uzman isim açıklaması öncesinde ons altın değerlendirmesinde bulundu. Hatice Kolçak'ın açıklamaları ise şu şekilde;

"FED’den bundan sonra iki faiz kararı var. Sözlü açıklamalarla piyasaları şekillendirecekler. Altının ons tarafından bu şahin açıklamalar nedeniyle gerileme var. Ons altında satış baskısı çok daha güçlü duruyor. Altın şu an sıkıştı. Sıkışmış olduğu bu yerde dolar endeksinin baskısı var"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN