Yatırımını dolara yapanlar yandı! Ünlü ekonomist bir doları olanı bile önceden uyardı:"En kötü yıllardan biri olacak"

Yatırımını dolara yapanlar yandı! Ünlü ekonomist bir doları olanı bile önceden uyardı:"En kötü yıllardan biri olacak"

ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff, 2023 yılı dolar değerlendirmesinde bulundu. 2023 yılında doların performansının düşeceğini belirten Schiff, kötü bir sene olacağını ifade etti.

ABD ile ünlü ekonomistlerin dolar tahminleri gündeme bomba gibi düştü. Ünlü ekonomist Peter Schiff, enflasyon probleminin kötüye gideceğini altını çizerek 2023 yılında ABD doları için kötü bir yıl olacağını ifade etti.


ÜNLÜ EKONOMİSTTEN DOLAR YORUMU


Ekonomist Peter Schiff, dolar endeksinin 2022 yılı 6 ayın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek Kasım ayındaki zirveden yüzde 10 aşağıda olduğunu vurguladı. Bu düşüşün 2023 yılında da devam edeceğinin altını çizen Peter Schiff, dolar için en kötü yıllardan biri olacak ifadelerini kullandı. Peter Schiff, haklı çıkması durumunda enflasyon probleminin daha da kötüye gideceğini dile getirdi.

2023-dolar-tahmini.jpg


Geçtiğimiz hafta CNBC'ye açıklama yapan Wharton Üniversitesi finans profesörü Jeremy Siegel açıklamalarıyla dikkat çekti. Singel’ın Açıklamalarını eleştirenSchiff, "Bana göre Jeremy Siegel öngörülerinde yanlış. Siegel gayrimenkul fiyatlarının düşmesinin enflasyon tehdidinin sona erdiği anlamına geldiğini düşünüyor. Ancak tüketici fiyatları artmaya devam edecek" şeklinde konuştu.


Açıklamalarına devam eden Schiff, 2022 yılının en kötü performansına sahip olan hisse senedi sektörünün de kötü performansına 2023 yılında devam edeceğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN