Esed ve Hafter Türkiye'ye karşı ortak hareket edecek

Esed ve Hafter Türkiye'ye karşı ortak hareket edecek

Libya'nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter, Suriye'de büyükelçilik açtı. Esed ve Hafter Türkiye'ye karşı ortak mücadele etmek konusunda da anlaştı.

Suriye'de Esed rejimi ve Arap Baharı'nın ardından Muammer Kaddafi'den sonra yaşanan çatışmalarda Libya'nın doğusunu kontrol altına alan General Halife Hafter ortaklıklarını resmen duyurdu.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ın haberinde, Libya'nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne savaş açan ve ülkenin doğusunu kontrol altına alan General Halife Hafter'in Suriye'de büyükelçilik açtığı belirtildi.

Diplomatik temsilciliğin bugün açıldığı belirtilirken, Hafter ile Esed'in Türkiye'ye karşı savaşmak için çağrıda bulunduğu aktarıldı. Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, büyükelçiliğin açılış seremonisinde, "Terörizm herhangi bir Arap ülkesini öldürecektir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN