100 metrekarelik tesiste bu işi kurdu, şimdi 5 ülkeye ihraç ediyor: 85 Milyon cirosu var, Yunanistan, Almanya, Fransa…

100 metrekarelik tesiste bu işi kurdu, şimdi 5 ülkeye ihraç ediyor: 85 Milyon cirosu var, Yunanistan, Almanya, Fransa…

100 metrekarelik bir tesiste başladı şimdi o ürünleri 5 ülkeye ihraç ediyor. Fabrikadan çıkıyor külçelere dönüşüyor. 85 milyonluk cirosuyla Yunanistan, Almanya ve Fransa'nın odak noktasında yer alıyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de Fabrikalardan çıkan alüminyumu alarak külçelere dönüştüren işletmeci devlet desteği ile geliştirdiği tesisinde şimdi 5 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bingöllü makine mühendisi Yakup Karagöz, Yunanistan, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa'ya külçe alüminyum satışı yapıyor. 2010 yılında 100 metrekarelik bir alanda başladığı işten 85 milyon ciro sağladı. İşte tüm detaylar…

KÜÇÜK İŞLETMEDEN DEV KAZANÇ

Bingöllü makine mühendisi Yakup Karagöz, 2010 yılında 100 metrekarelik Küçük Sanayi tesisinde başlattığı alüminyum külçeleme işiyle 5 ülkenin odağı oldu. Üretim kapasitesini 2013'te organize sanayi bölgesindeki bir tesise Taşıyan Karagöz, KOSGEB ve Bölge İl Müdürlüğü ile Fırat kalkınma ajansının ve sağladığı desteklerle projesini geliştirdi. Günlük Yaklaşık 4 ton aylık ise 120 ton Alüminyum külçe üretimi yapan Karagöz, toz halinde geliştirilen alüminyum atıkları yaklaşık 800 ile 1000 derecelik ocaklarda eriterek kalıplara döküyor.

alimunyum-kulceleme.jpg

AYDA 120 TON ÜRETİM YAPIYOR

AA muhabirine konuşan Karagöz, Küçük çaplı bir işletme olarak başladıkları işi büyüterek devam ettiklerini söyledi. Alüminyum atıklarını dönüştürerek külçe haline getirdiklerini ifade eden Karagöz günlük üretimin 4 ton aylık üretimin ise yüz ila 120 ton olduğunu söyledi. Yılda 1.200 ile 1300 ton arasında üretim yapıldığına değinen Karagöz, bundan sonraki aşamanın alüminyum diyet olarak üretim yapmak olduğunu belirtti.

aliminyum.jpg

Alüminyumun farklı aşamalardan geçen çok meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Karagöz, “Hem ısı hem de oluşturduğu tozdan dolayı çok zahmetli bir iştir. Ocaklarımız 850 ile 1000 derece arasında bir ısı vermektedir. Buradaki çalışma şartları gerçekten çok ağır. 2017 yılında KOSGEB ile Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle işimizi sürdürdük. KOSGEB'ten yaklaşık 300 bin lira destek aldık. 2022 yılında da Fırat Kalkınma Ajansından faizsiz kredi desteğiyle makine alımı yaparak işimizi sürdürmekteyiz." sözlerini dile getirdi.

STRATEJİYİ KURAN KAZANÇ SAĞLIYOR

Tesiste toplam 15 kişinin çalıştığını ifade eden Karagöz, personeli kendi tecrübe ve imkanları ile yetiştirdiğini dile getirdi. Hem Türkiye'de hem de dünyada stratejik bir konuma sahip olan alüminyumun önemine değinen Karagöz, şu açıklamalarda bulundu:

kulce-aliminyum.jpg

"Türkiye'de çok fazla alüminyum ihtiyacı var. Özellikle havacılık, inşaat, mimaride çok fazla kullanılmaktadır. Çelik sektörünün dışında en çok kullanılan sektör alüminyumdur. Çok rahat şekil alabiliyor, hafif olmasından dolayı birçok sektörde kullanılıyor. Ürettiğimiz külçelerin bir kısmını yurt dışına gönderiyoruz. Yunanistan, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa'ya ihracat yapıyoruz. Bizim geçen yıl ciromuz 50 milyon liraydı. Bu yıl da 85 milyon lira ciro beklentimiz var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN