3 bine yakın üst düzey yöneticinin kaderi sandıkta: MİT Başkanı’ndan, TRT'ye, valilerden, rektörlere...

3 bine yakın üst düzey yöneticinin kaderi sandıkta: MİT Başkanı’ndan, TRT'ye, valilerden, rektörlere...

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanlığı 3 Numaralı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesinde yer alan ‘Atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemez’ kuralını hatırlatarak “Seçim sonucu 3 bine yakın üst düzey yöneticilerin kaderini de etkileyecek” dedi.

Kritik seçime sadece 11 gün kala siyasi partilerin çalışmaları devam ederken 14 Mayıs’ta olası iktidar değişiminde neler olacağı da gündemde yerini koruyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ‘Sandığın ertesi günü…’ başlıklı yazısında, “Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri’nden, MİT Başkanı’na, Diyanet İşleri Başkanı’ndan Savunma Sanayii Başkanı’na, YÖK Başkanı’ndan Bakan Yardımcılarına, TRT Genel Müdürü’nden TOKİ Başkanı’na, Valilerden Merkez Bankası Başkanı’na, 208 üniversite rektöründen AFAD Başkan ve yardımcılarına kadar binlerce kişinin görevi de 14 Mayıs günü son bulacak” dedi.

‘3 BİNE YAKIN ÜST DÜZEYİN GÖREVİ SON BULACAK’

Sarıkaya, 14 Mayıs seçimi sonrası yaşanacakları değerlendirdiği yazısında, "İlk kez bu seçimde karşımıza önemli bir sonuç daha çıkacak; sandık sonucu sadece Cumhurbaşkanı veya milletvekillerini ilgilendirmeyecek. Beraberinde 3 bine yakın üst düzey yöneticilerin kaderini de etkileyecek…" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ’NDE KESİN KURAL

Cumhurbaşkanlığı 3 Numaralı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesini hatırlatan Sarıkaya, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı cetvelde yer alanların görev süresi, atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemez...” dedi.

Sarıkaya ayrıca, “Yerlerine yeni atama yapılana kadar da devam ederler. Aslında uygulanan Başkanlık Sistemi’nin bir gereği… Önemli, bir o denli de gerekli bir karar, çünkü yeni seçilen Cumhurbaşkanı göreve geldiğinde birlikte çalışmak istediği kişileri atadığında kimse işe iade davası yoluna gitmeyecek. 'Bürokrat kıyımı yapılıyor…' isyanına da yol açmayacak...” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN