AFAD o il için kırmızı alarm yaktı! Akşama kadar devam edecek! Sakın dışarı çıkmayın

AFAD o il için kırmızı alarm yaktı! Akşama kadar devam edecek! Sakın dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların yanı sıra bir uyarıda AFAD'dan geldi. Nisan ve Mayıs ayında yağması beklenen yağmurlar Haziran ayına da sarktı. Son yağışlar bazı illerde sele neden olurken uzmanlardan da uyarılar peş peşe geldi. İşte AFAD'ın o uyarıları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından AFAD’da Ankara için kırmızı alarm verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte Ankara'da şiddetli yağışların görüleceğini belirten AFAD, dikkatli olun çağrısında bulundu. İşte AFAD'ın o uyarıları…


AFAD ANKARALILARI UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminleri kapsamında Ankara için kırmızı alarmı verildi. Yaşanabilecek olumsuz hava durumuna karşı AFAD'dan da uyarı gecikmedi. AFAD sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

saganak-yagmur.jpg


"Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Ankara ilimizde yerel gök gürültülü sağanak yağışın aksam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir."


Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanırken sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi. AFAD, "Ayrıca açıklamada vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri ile tüm Ankaralıları uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN