Akaryakıta seçim indirimi! Öyle bir indirim geliyor ki... Depolar fullenecek

Akaryakıta seçim indirimi! Öyle bir indirim geliyor ki... Depolar fullenecek

Petrol Kasım 2021'den bu yana devam eden petrol fiyatı en düşük seviyede. Seçim öncesi benzin fiyatları dibi görecek. Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... İşte benzin motorin güncel fiyatları

Brent petrolde düşüş devam ederken Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Kasım 2021'den bu yana en düşük fiyatlara gerileyeceği açıklanırken sıkı durun zira motorin ve benzin fiyatları 12 TL’nin altına ineceği açıklandı ve bunun için tarih verildi.

benzin.jpg

Petrol fiyatları Kasım 2021'den bu yana en düşük fiyatlara gerileyeceği açıklanırken akaryakıt fiyatlarına devasa bir indirim geleceği belirtildi. Motorin ve benzinin litre fiyatlarının 12 TL’nin altına ineceği açıklanırken, bu indirimler petrol fiyatlarında ki 2 yıllık tarihi bir düşüş nedeniyle ilişkili olduğu belirtildi. Körfez ülkeleri petrol üretimini artırdı. Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı düşüyor. Petrol Mart ayından bu yana en düşük seviyede.

MOTORİN VE BENZİN NE ZAMAN 12 TL’NİN ALTINA İNECEK?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası beklenen Dolar/TL tahmininde; Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi kurun 15 TL’nin altını göreceğini bekleniliyor. Seçim anketlerinde Kılıçdaroğlu’nun önde olması piyasalarında konumlanmaya başlanmasını sağlıyor.

Özellikle Orta Doğu'daki Brent Petrol fiyatlarında son dönemde bir satış baskısı görüyorduk bu baskı hala devam ediyor. Özellikle OPEC ülkelerindeki üretim artışı bu anlamda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda, hep petrol fiyatlarının düşmesi, hem dolar kurunun 15 TL’nin altına inmesi dahilinde motorinin ve benzinin litresi Temmuz ayının sonuna kadar 12 TL’nin altına inmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN