Ankara'da özel halk otobüslerine ücretsiz binme hakkı geri geldi

Ankara'da özel halk otobüslerine ücretsiz binme hakkı geri geldi

Ankara'da 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğrenci abonman sahiplerine özel halk otobüslerinde ücretsiz biniş hakkı geri geldi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Karataş, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve ücretsiz biniş hakkının tekrar başladığını duyurdu.

Karataş, "ABB tarafından 1 Nisan'a kadar ücretsizlerle ve öğrenci abonmanlarıyla ilgili bir gelir desteği bitiş geçmişi mevcut. Gerek 22 kalem ücretsizimiz gerek abonman kartını sürdürenlerin Ankara Halk Otobüslerimize rahatlıkla binebilir" dedi.

Karataş, Ankara dışında Muğla, Isparta ve Kilis belediyeleri başta olmak üzere 40'tan fazla büyükşehir ve belediyenin özel halk otobüsü şoförlerine destek verdiğini kaydetti.

manset-foto-003.jpg

ÜCRETSİZ BİNİŞ HAKKI NEDEN KALDIRILMIŞTI?

TÖHOB, artan maliyetler nedeniyle 1 Nisan 2023'ten itibaren 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğrenci abonman sahiplerinin ücretsiz biniş hakkını kaldıracağını açıklamıştı. Ancak, ABB ile yapılan görüşmelerin ardından bu karar geri çekildi.

ABB, ücretsiz biniş hakkının kaldırılması durumunda özel halk otobüslerinin zarar edeceğini ve bunun da şoförlere yansıyacağını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN