Bir yıl boyunca herkes bu anı bekledi! Fiyatı gören hüsrana uğradı: Turistik Doğu Ekpresi hayalleri de rafa kalktı

Bir yıl boyunca herkes bu anı bekledi! Fiyatı gören hüsrana uğradı: Turistik Doğu Ekpresi hayalleri de rafa kalktı

Ankara'dan Kars'a uzanan uzun bir yolculuğun tadını çıkartmak isteyen binlerce vatandaş bir yıl boyunca bu anın hayalini kurdu. Doğu Ekspresi bilet satışları başladı ancak fiyatları görenler hayallerini rafa kaldırdı. Ya paraya kıyılacak ya da hayaller unutulacak. İşte Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları…

Farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyen binlerce vatandaş dört gözle Turistik Doğu Ekspresi seferlerini bekliyordu. Kış aylarında yoğun talep alan Doğu Ekspresi seferleri hakkındaki açıklamada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Seferlerin ne zaman başlayacağı ve bilet fiyatları ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları…

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023 2024 Doğu Ekspresi tren turlarının başladığı müjdesini veren Bakan Uraloğlu, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti sağlanacağını belirterek seferler hakkında açıklamalarda bulundu. Son yıllarda farklı bir tatil seçeneği olarak sunulan Doğu Ekspresi tren turlarının sanat tutkunlarının gözdesi haline geldiğini belirten Uraloğlu, seferlerinin 11 Aralık'ta başlayacağını duyurdu.

dogu-ekspresi-basladi-mi.jpg

2023-2024 sezonu kapsamında Ankara'dan 11 Aralık 2023-8 Mart 2024 tarihleri arasında Pazartesi, Çarşamba, Cuma günlerinde hareket eden trenlerle Doğu Ekspresi seferlerinin gerçekleştirileceği ifade edildi. Kars'tan yola çıkacak trenler ise 13 Aralık 2023 tarihi ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri hareket edecek.

Yılbaşı ve sömestr dönemlerinde ise ek seferler yapılacağı belirtilirken Ankara'dan 31 Aralık 2023, 20 ve 27 Ocak 2024, Kars'tan da 2, 22 ve 29 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler yapılacağı ifade edildi. Ankara Kars ve Kars Ankara olmak üzere 42 sefer üzerinden toplamda 84 sefer gerçekleştirilecek.

GEZİ AMAÇLI DURULUYOR

Ankara-Kars önünde giden trenlerin Erzincan, Erzurum istasyonlarında duracağı belirtilirken Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı durulacağı aktarıldı. Doğu Ekspresi trenlerinde ise 8 ya da yataklı ve bir yemekli vagonun yer alıyor. Her yataklı vagonda 10 kompartman ve her odada 2 adet yatak bulunmaktadır.

dogu-ekspresi-yol-haritasi.jpg

FİYATLARI DUYAN HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

Turistik Doğu Ekspresi turları başlarken en çok tartışılan konuların başında ise bilet fiyatları yer alıyor. Normal fiyatları da pahalı olan Doğu Ekspresi turları bu yıl vatandaşın cebine daha da yakacak. Doğu Ekspresi bilet fiyatları şu şekildedir:

Düşük dönem oda ücreti 6 bin lira,

Normal dönem oda ücreti 8 bin lira

Yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira

Bireysel satışlarda en düşük ücret oda verilmektedir. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilirken buna ilave olarak odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocukla seyahatin ücretsiz olduğu belirtildi.

dogu-ekspresi-vagon-ici.jpg

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ TREN SAATLERİ BELLİ OLDU

Turistik Doğu Ekspresi turu yapacak vatandaşların trenleri Ankara-Kars yönünde saat 15.55'te Kars-Ankara yönünde ise 22.20'de kalkış yapacak.

Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika

Erzurum'da 180 dakika durması ile birlikte Toplam 30 saatlik bir seyahat yapılacak.

Kars-Ankara yönünde İliç ve Divriği de 180 dakika

Sivas'ta 230 dakika duruşla birlikte 34 saat 30 dakikalık bir seyahat programı yapılacak.

dogu-ekspresi.jpg

FİYATLARA EL DEĞMİYOR

28 Mart 2020 tarihinde pandemi nedeniyle ara verilen Doğu Ekspresi trenleri 15 Aralık 2021 tarihinde yeni seferleri ile hayata geçti. Bilet fiyatları 1300 TL'ye satılırken 2 sene içerisinde fiyatların 5 katına kadar ulaştığı görülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN