Bulan kuyumcuya koştu! Altın hayali pirit çıktı

Bulan kuyumcuya koştu! Altın hayali pirit çıktı

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığı iddiası heyecan yaratmıştı. Vatandaşlar, kömür tanelerinin içindeki sarımsı maddeyi altın sanarak kuyumculara akın etti.

Gaziantep'te kömürden altın çıkma iddiası asılsız çıktı. Kuyumcuların incelemesi sonucunda sarımsı maddenin altın değil, değersiz bir mineral olan pirit olduğu ortaya çıktı.

ddddd.jpg

Uzmanlar vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

eeeee.jpg

PRİT NEDİR?

Pirit, halk arasında "aptal altını" olarak da bilinir. Altına benzeyen sarı renginden dolayı altın sanılabilir. Ancak pirit, altından çok daha değersiz bir mineraldir.

Pirit, genellikle tortul ve başkalaşım kayaçlarında bulunur. Elektrik iletkenliği ve ısıtıldığında zayıf bir elektrik akımı üretmesi gibi bazı özelliklere sahiptir. Bu nedenle pirit bazı endüstriyel alanlarda kullanılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN