Dar gelirli ailelere ek ödeme yapılacak! Başvurusu onaylananlar 700 TL aylık para alacak

Dar gelirli ailelere ek ödeme yapılacak! Başvurusu onaylananlar 700 TL aylık para alacak

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere nakit desteği veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Destek kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere 12 ay boyunca 700 TL tutarında destek verilecek. Destek ödemesinden faydalanabilmek için şartları sağlamak gerekiyor. Peki şartlar nelerdir? İşte tüm detaylar...

DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon dolayısıyla birlikte birçok hane geçim sıkıntısı çekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu geçim sıkıntısını ortadan kaldırabilmek adına bin bir çeşit yardım paketlerini duyurmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan destek ödemelerinin şartları ve başvuru detayları vatandaşların merakını kazandı. Birçok alanda yapılan yardım ödemeleri doğum, bakım, gıda ve anne desteği gibi destekler de bulunuyor. Zorlu süreçte vatandaşın omuzundaki yükü azaltmak isteyen devlet bu desteklerden faydalanabilmek için bazı şartların sağlanmasını istiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemeleri için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin araştırmaları sürüyor. İhtiyaç sahibi olan ailelere verilen destek ödemesi 1 yıl boyunca 500 TL, 600 TL ve 700 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Her ay yatırılan destek ödemesinin şartları sağlanması halinde herkes başvuruda bulunabiliyor.

60b3e0e667b0a919e81fd3f9.webp

SOSYAL YARDIM ÖDEME ŞARTLARI

İhtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şartları sıraladı. Destek ödemesinden faydalanabilmek için şartları yerine getirmeniz gerekir. Destek ödemesi için gerekli olan şartlar ise şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Hane içi gelirin kişi başına düşen miktarın 1.833'ü geçmemesi,
  • Herhangi bir başka destek ödemesinden faydalanmamak,
  • Başvuru yapan vatandaşın herhangi bir sabıka kaydının bulunmaması,
  • Başvuran vatandaşın 18 yaşından büyük olması gerekir.

0x0-1637661925606.jpg

DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Haberimizde belirtilen şartların sağlanması halinde başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru için ikamet ettiğiniz bölgeye bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek ya da e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzun onaylanması ile birlikte SMS ile bilgilendirme yapılacaktır. Destek ödemesi 12 ay boyunca her ay hesabınıza yatırılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN