Depremzede çocuklar için mobil uygulama devrede: Ruh sağlığı destek hizmeti sunulacak

Depremzede çocuklar için mobil uygulama devrede: Ruh sağlığı destek hizmeti sunulacak

Bakan Koca, depremzede çocuklara yönelik bir mobil uygulamayı devreye soktuklarını sosyal medya hesabından duyurdu. İsmi 'Özel Çocuklar Destek Sistemi' olan uygulama için Koca, "depremzede çocuklarımıza, gençliğe yeni adım atan arkadaşlarımıza ruh sağlığı destek hizmeti sunuyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremzede çocuklar ve gençlere için, mobil telefonlara indirilebilen "Özel Çocuklar Destek Sistemi" uygulaması ile ruh sağlığı destek hizmeti sunduklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan depremzede çocuklar için ruh sağlığı destek sistemine ilişkin paylaşım gerçekleştirdi.

Koca, "Mobil telefonlara uygulama olarak indirilebilen 'Özel Çocuklar Destek Sistemi' uygulamamızla depremzede çocuklarımıza, gençliğe yeni adım atan arkadaşlarımıza ruh sağlığı destek hizmeti sunuyoruz. Uygulama 14 Şubat'tan beri aktif" ifadelerini kullandı.

254 GÖNÜLLÜ DOKTOR GÖREV YAPIYOR

Sistemde, çocuk ve gençleri dinlemeye hazır 254 gönüllü hekim bulunduğunu belirten Koca, şunları kaydetti:

"Sayıları artacak. Acıların derinleşmesine izin vermeden yapılacakları yapmalıyız. Depremzede çocuklarımızın yakınları, gençler. Uygulamayı indirip operatörden randevu alın. Bu hepimize iyi gelecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN